Fenntarthatósági jelentések

 

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS A TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ JEGYÉBEN

Az egyik legnagyobb múltú nemzeti vállalatként a Magyar Posta Zrt. - országos hálózatával legnagyobb foglalkoztatóként és egyetemes szolgáltatóként - a magyar gazdaság meghatározó szereplője, megkerülhetetlen stratégiai szerepet tölt be hazánk pénzügyi, logisztikai és információs vérkeringésében, valamint szerves része a földkerekség legkiterjedtebben működő integrált hálózatának, éppen ezért nagy a felelőssége érintettjei iránt.
Felelősen gondolkodó vállalatként elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés elve mellett, amit a sikeres üzleti jövőkép alapjának tekintünk. A fenntarthatóság nem egy különálló célrendszer, hanem szervesen beépül a mindennapi működésbe, üzleti gondolkodásba. Döntéseinkben meghatározó elemként jelenik meg az életciklus-szemlélet, valamint a gazdasági érdek és a környezeti-társadalmi hatás együttes mérlegelése. Működésünk során törekszünk a társadalmi, vállalati és környezetvédelmi érdekek egyensúlyának megteremtésére.
Vállalatunk fontos küldetésének tekinti, hogy élen járjon a fenntarthatósági szempontú jó gyakorlatok és szemlélet elterjesztésében, amelynek részeként tevékenységünk gazdasági, környezeti és társadalmi hatásairól folyamatosan megbízható adatokat, információkat gyűjtünk és azokat hiteles formában és rendszeresen elérhetővé tesszük az ügyfeleink, partnereink és egyéb érdekelt feleink számára.

A Fenntarthatósági jelentés, amely a teljes szervezet együttműködésének és csapatmunkájának az eredményeként jött létre, az összehasonlíthatóság érdekében a Global Reporting Initiative (GRI – Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés) irányelveinek alkalmazásával készült.
A hitelesség érdekében a jelentést független, harmadik féllel tanúsítattuk és az erről szóló minősítés beépült a jelentésbe.

gondolkodj zoldben