magyar_postarol_banner_1920x400px

A MAGYAR POSTÁRÓL

Nem vagyunk egyformák, van, aki szívesen jár postára, a személyes ügyintézésben bízik a legjobban, és van, aki inkább számítógépe vagy telefonja segítségével vásárol, kommunikál és intézi ügyeit. Ami közös, hogy mindannyiunknak fontos a gyorsaság, az elérhetőség, a kényelem és az ár.
A Postánál folyamatosan arra törekszünk, hogy szolgáltatásainkkal mindkét típusú igénynek eleget tegyünk.

Posta-100x100px

2608 POSTÁNKKAL, 356 MOBILPOSTA

járatunkkal a legnagyobb hálózattal rendelkező szolgáltatóként vagyunk jelen Magyarországon.

bringás-kézbesítő-100x100px

Több mint 27 000 MUNKAVÁLLALÓNK

dolgozik országszerte nap mint nap azon, hogy az Ön levele, csomagja, befizetései pontosan és időben célba érjenek – függetlenül a földrajzi távolságoktól.

zöld-postás-kocsi-100x100px

85 MILLIÓ KILOMÉTERT

tesznek meg járműveink egy év alatt!

A 4400 gépjárműből álló flottánkban egyre több az elektromos, ezzel is csökkentjük a károsanyag-kibocsátásunkat. Kézbesítőink 8107 kerékpárt használnak, melyből 509 elektromos rásegítésű.

A Magyar Posta Magyarország EGYETEMES POSTAI SZOLGÁLTATÓJA

egyetemes-szolgáltató-100x100px

2013. január 1-jén Magyarország is csatlakozott az Európai Unió liberalizált postai piacához. A Postatörvény kijelölő rendelkezése alapján az egyetemes szolgáltatói feladatokat 2030 végéig a Magyar Posta látja el. Ennek alapján törvényi lehetőségünk és kötelezettségünk, hogy az alapvető felhasználói igényeknek megfelelő postai szolgáltatásokhoz minden állampolgár diszkriminációmentesen hozzáférjen.
Ennek jegyében dolgozunk és nyújtjuk szolgáltatásainkat mindenki számára megfizethető áron, országszerte bárhol elérhető módon, és technológiai színvonalon.

LEVÉL - már nyomkövetéssel is

levél-100x100px

Több mint 482 millió belföldi levelet, ezen belül közel 70 millió könyvelt levélküldeményt kézbesített a Posta 2020-ban.
2019 februárja óta pedig – a csomaghoz hasonlóan – már a belföldi könyvelt levelek útja is nyomon követhető a posta.hu weboldalon és a mobilapplikációnkon– a Nyomonkövetés menüpont alatt! Ha szeretné tudni, merre jár a levele, kattintson ide.
Levelét, levelezőlapját, képeslapját feladhatja postáinkon, de akár a jól ismert piros, utcai levélgyűjtőbe is bedobhatja az ország egész területén.


CSOMAG – több mint 3000 átvételi ponton

csomag-100x100px

Mintegy 45 millió csomagküldeményt kézbesítettünk 2020-ban.
A futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető a Magyar Posta. A hazai futárcégek közül elsőként állítottunk csomagautomata-hálózatot üzembe.

A növekvő csomagvolumen és a változó fogyasztói elvárások költséghatékony kielégítésére a Magyar Posta 2019-ben elindította MPL+ csomaglogisztikai projektjét. A projekt keretében 2020-ban elkészült az ország eddigi legnagyobb területű logisztikai üzeme Fóton. A nyugati országrész egyik legjelentősebb postai üzeme a székesfehérvári, mely szintén 2020 novemberében költözött új helyre, az első ütemben mintegy 3000 négyzetméter csarnok terület vett át a Posta, a következő ütemben március végéig pedig összesen 5560 négyzetméterre bővül a terület. 2021-ben újabb depóbővítéseket tervez a Posta, illetve ebben az évben már az üzemek automatizálása is megkezdődik legalább 4 helyszínen (Győr, Debrecen, Fót és Szekszárd) és előkészítik a logisztikai infrastruktúrát támogató informatikai megoldásokat is.

A csomagok házhoz szállítása helyett személyes átvétel is választható. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetők a csomagok, melyek útja weboldalunkon nyomon követhető.

CSEKK, iCSEKK, Csekkbefizető automata

csekk-100x100px

2020-ban mintegy 173 millió csekket fizettek be a postákon, 1 925 Mrd Ft értékben. A befizetés azonban nem csupán személyesen a postákon történhet. A Magyar Posta az elmúlt években gondoskodott arról, hogy elektronikus megoldásokat is kínáljon a befizetésekhez. Rendkívül népszerű az   iCsekk alkalmazásunk, mellyel bárhol, bármikor, kényelmesen, másodpercek alatt befizethetők a csekkek. A csekkbefizető mobil applikáció használóinak száma dinamikusan nő: 2020-ban, a koronavírus-járvány időszaka alatt a korábbinál jóval többen választották ezt a modern csekkbefizetési megoldást a postai befizetés helyett. Az iCsekk és a partneri csekkbefizető megoldások együttes hatásaként 2020-ban összesen több mint 8 millió darab csekkbefizetés történt az alkalmazáson keresztül, összesen közel 80 milliárd forint értékben.Ügyfeleink szeretik  csekkbefizető automatáinkat is, amely szintén gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést biztosít. Automatáinkat forgalmasabb postákon és üzletházakban állítottuk üzembe.


MEGTAKARÍTÁSOK

megtakarítás-100x100px

A Magyar Posta országos hálózatának köszönhetően mindenhol ott van, és mindenki számára elérhető. Ügyfeleink bíznak bennünk, ezért szívesen választanak az általunk közvetített pénzügyi szolgáltatásokból. Mára elmondható, hogy több mint 850 milliárd forintos állampapír állományunk a teljes hazai lakossági állampapír állományban is jelentős értéket képvisel. A postákon elhelyezett lakossági megtakarítások állománya folyamatosan nő.

BÉLYEG

bélyeg-100x100px

A magyar bélyegkibocsátás egyidős a Magyar Postával, az elmúlt több mint 150 év alatt 5500 bélyeget bocsátottunk ki. A magyar bélyeg hosszú évtizedek óta viszi jó hírét a nagyvilágban Magyarországnak, évről-évre rangos nemzetközi díjakat nyernek a hazai tervezők alkotásai. Bélyegeinket a kreativitás, az innovatív és igényes kivitelezés jellemzi. Honlapunkon megtalálhatók a legújabb bélyegkülönlegességek, olvashat filatéliai híreket, sőt webshopunkban vásárolhat is bélyegkínálatunkból.