A képen egy nemzetközi postautalvány címke látható.

Nemzetközi postautalvány

  • Nemzetközi postautalványon több országba küldhető pénz akár magánszemélyek, akár cégek, szervezetek számára.Nemzetközi postautalvány feladás kizárólag a Postával kötött szerződés alapján, elektronikus felületen indítható.
  • A küldeni kívánt összeg a kijelölt postákon készpénzben, forintban adható fel. Ezt a Posta postai befizetési árfolyamon euróra átszámítva továbbítja a célország szolgáltatója felé. A pénzzel együtt néhány szavas üzenetet is küldhet.

Mennyi időn belül ér a külföldi címzetthez a pénzem?

A nemzetközi postautalványon feladott összeget legkorábban a feladást követő negyedik munkanapon veheti át a címzett.

Hogyan történik a kifizetés?

A kifizetés a célországokban érvényes szabályok szerint történik. A készpénzben kifizetendő összeget vagy kiviszik a címzetthez, vagy egy kifizetőhelyen veheti át.

Amennyiben a kifizetés valamilyen okból nem lehetséges, a célország szolgáltatója visszaküldi az összeget, melyet a Magyar Posta forintban visszafizet a magyarországi feladónak.

A címzett még nem kapta meg a pénzt. Hogyan deríthetem ki, hogy mi történt?

Az elküldött pénz sorsáról a feladást követő naptól számított hat hónapon belül az eredeti feladóvevény vagy másolatának bemutatásával a feladó érdeklődhet bármely nemzetközi postautalvány felvételre kijelölt postán. Részletesebb információt a Magyar Posta nemzetközi postautalvány és nemzetközi gyorsutalvány szolgáltatásának Általános Szerződési Feltételei 6. pontjában olvashat.

Kapocs ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

Külföldre történő pénzküldésre vegye igénybe a több mint 800 postán elérhető Western Union pénzátutalás szolgáltatást!

Ha nemzetközi postautalványon vár pénzt, itt tájékozódhat a külföldről érkező postautalvány kifizetéséről.

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók