erteknyilvanitas

Értéknyilvánítás

Tudja biztonságban értékes küldeményét!

  • Ha értékes küldeményt ad fel: használja az értéknyilvánítást!
  • Teljes körű biztosítás – Az értéknyilvánítás küldeményének teljes körű biztosítását jelenti: amennyiben küldeményén összegszerűen feltünteti tartalmának (valós) pénzbeli értékét, a küldemény elveszése, megsemmisülése, sérülése vagy hiányossága esetén a feltüntetett összeg alapján kártérítést fizetünk Önnek.
  • Biztonság – Küldeménye az értéknyilvánítással a postai kezelés minden szakaszában kiemelt kezelést kap.
  • Felső értékhatár –  Az értéknyilvánítás maximális forintértéke 2.000.000 Ft, kivéve a belföldi EMS termék esetében, amely nincsen korlátozva.
  • A szolgáltatás díjáról Díjszabások oldalunkon, a terméklapon vagy a postákon kérhet információt.
  • Az értéknyilvánítást speciálisan lezárt küldemények esetén lehet igénybe venni a könyvelt küldemények feladóvevényének kitöltése mellett. A küldemény értékét annak burkolatán, illetve kísérő okiratán kell feltüntetni. Nemzetközi forgalomban az értéknyilvánítás összege országonként eltérő összegben kerül meghatározásra, melyről az Országlapok oldalunkon tájékozódhat.
  • Az értéknyilvánított levél és csomag lezárására vonatkozó speciális szabályokról a Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei oldalon talál bővebb információt.

10.000 Ft értékű levelet szeretnék feladni. A küldemény értékét hol kell jeleznem?

Az értéknyilvánítással feladott levél burkolatán és/vagy a címiraton kell Önnek számmal és betűvel – Magyarország mindenkori törvényes fizetőeszközében kifejezve – megjelölnie az értéknyilvánítás összegét.

Külföldre szeretnék 5.000 Ft értékű levelet feladni, lehetséges ez?

Az Országlapok kiadványunkban tájékozódhat arról, hogy az adott országba feladható-e a levél küldeménye értéknyilvánítással. Illetve megtekintheti azt is, hogy mennyi lehet az értéknyilvánítás legmagasabb összege.