A képen két reiner sct típusú kártyaolvasó látható, egy alap típus és egy kibővített funkcionalítású modell.

kártyaolvasók

Biztonságos, praktikus - vásárolja meg most!

A 2016. január 1-jétől Magyarországon bevezetett, elektronikus tárolóelemmel ellátott eSzemélyi digitális használatához kártyaolvasóra van szükség, amely segítségével lehetőség nyílik az eSzemélyi biztonságos tárolójából kiolvasni az egyes ügymenetekhez nélkülözhetetlen adatokat. Az eSzemélyivel elérhető szolgáltatások folyamatosan bővülő listájáról az eszemelyi.hu oldalon található részletes felvilágosítás.

A Postán a német gyártású REINER SCT cyberJack® RFID kártyaolvasói közül két – Belügyminisztérium által bevizsgált – típust forgalmazunk:

Képen az alapszintű kártyaolvasó látható

Míg az alaptípus esetén a PIN-kód bevitele és a visszajelzés magán a számítógépen történik, a kibővített funkcionalitású modell esetében magán a kártyaolvasón is lehetőség van az adatbevitelre, amely a biztonság mellett a praktikumot szolgálja. Ennek megfelelően utóbbi típus inkább hivatali felhasználásra készült, míg az alaptípust magánszemélyek részére ajánljuk.


A kártyaolvasók USB kapcsolaton biztosítják a számítógép és a készülék közötti kommunikációt. A basis alaptípus használathoz nincs szükség illesztőprogram telepítésére (kivéve Windows 10 operációs rendszer esetén, ehhez az illesztőprogram letölthető a Terméktámogatás oldalról).

Képen a standard kártyaolvasó látható

 

A kibővített funkcionalitású standard HUN típus saját kijelző és billentyűzet mellett magyar nyelvű menüvel is rendelkezik. Így biztosítja a vállalati, vagy hivatali környezetben történő biztonságos és kényelmes kódbevitelt. Orvosi rendelők, ügyvédi irodák, közjegyzők, végrehajtók számára praktikus megoldás. A használathoz a Terméktámogatás oldalról tölthető le illesztőprogram.

 

Az online rendszerek irányába biztonságos kapcsolaton történő adattovábbítást biztosító alkalmazás mindkét készülékhez az eszemelyi.hu oldalról tölthető le.

 

A Reiner cyberJack® RFID basis és standard termékeket a Belügyminisztérium1 és a BSI – azaz a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal2 – is bevizsgálta, megfelelőségüket mindkét szervezet tanúsítja.
A kártyaolvasókat ingyenes kiszállítással megrendelheti webshopunkban.

 

1 http://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_altalanos_informaciok

2 https://www.bsi.bund.de/SharedDocs/Zertifikate_TR/PA_Chipkartenleser/BSI-K-TR-0066-2010.html
 https://www.bsi.bund.de/SharedDocs/Zertifikate_TR/PA_Chipkartenleser/BSI-K-TR-0067-2010.html

Paragrafus ikon

A készülékekről további információ: