kártyaolvasók

Biztonságos, praktikus - vásárolja meg most!

A 2016. január 1-jétől Magyarországon bevezetett, elektronikus tárolóelemmel ellátott eSzemélyi digitális használatához kártyaolvasóra van szükség, amely segítségével lehetőség nyílik az eSzemélyi biztonságos tárolójából kiolvasni az egyes ügymenetekhez nélkülözhetetlen adatokat. Az eSzemélyivel elérhető szolgáltatások folyamatosan bővülő listájáról az eszemelyi.hu oldalon található részletes felvilágosítás.

A Postán a német gyártású REINER SCT cyberJack® RFID kártyaolvasói közül két – Belügyminisztérium által bevizsgált – típust forgalmazunk:

reiner_kartyaolvaso

Míg az alaptípus esetén a PIN-kód bevitele és a visszajelzés magán a számítógépen történik, a kibővített funkcionalitású modellek esetében már a kártyaolvasón, amely a biztonság mellett a praktikumot szolgálja. Ennek megfelelően utóbbi típus inkább hivatali felhasználásra készült, míg az alaptípust magánszemélyek részére ajánljuk.


A basis alaptípus USB kapcsolaton biztosítja a számítógép és az igazolvány közötti kommunikációt, amelynek segítségével lehetősége nyílik az eszemelyi.hu oldalon elérhető szolgáltatások igénybevételére. A használathoz nincs szükség illesztőprogram telepítésére (kivéve a Windows 10 operációs rendszert, ehhez az illesztőprogram letölthető a Terméktámogatás oldalról).

reiner_standard_hun

 

A kibővített funkcionalitású standard HUN típus már saját kijelző és billentyűzet mellett magyar nyelvű menüvel is rendelkezik. Így biztosítja a vállalati, vagy hivatali környezetben történő biztonságos és kényelmes kódbevitelt. Orvosi rendelők, ügyvédi irodák, közjegyzők, végrehajtók számára praktikus megoldás. A használathoz a Terméktámogatás oldalról tölthető le illesztőprogram.

 

Az online rendszerek irányába biztonságos kapcsolaton történő adattovábbítást biztosító alkalmazás mindkét készülékhez az eszemelyi.hu oldalról tölthető le.

 

A Reiner cyberJack® RFID basis és standard termékeket a Belügyminisztérium1 és a BSI – azaz a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal2 – is bevizsgálta, megfelelőségüket mindkét szervezet tanúsítja.
A kártyaolvasókat ingyenes kiszállítással 12.990, illetve 29.990 Ft-ért rendelheti meg webshopunkban.

 

1 http://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_altalanos_informaciok

2 https://www.bsi.bund.de/SharedDocs/Zertifikate_TR/PA_Chipkartenleser/BSI-K-TR-0066-2010.html
 https://www.bsi.bund.de/SharedDocs/Zertifikate_TR/PA_Chipkartenleser/BSI-K-TR-0067-2010.html

Paragrafus ikon

A készülékekről további információkat a műszaki adatlapok tartalmaznak: