nemzetkozi_postakesz

Nemzetközi postakész boríték

A legkényelmesebb levélküldés külföldre

  • Ha rendszeresen küld levelet külföldre, és ezt szeretné minél kényelmesebben intézni, illetve kivédeni az áremeléseket: a nemzetközi postakész termékcsalád Önnek szól!
  • A többféle méret és típusvariációnak köszönhetően Európába és Európán kívülre szabvány és közepes méretű postakész borítékban is elküldheti elsőbbségi küldeményét, a borítékok a Magyar Posta webáruházából is megrendelhetőek.
  • Értékálló és rugalmas – a termékcsalád forintösszeget nem tartalmazó bélyeggel van ellátva, így Ön a változó tarifáktól függetlenül, súlykorlátozás nélkül, rugalmasan küldheti el levelét.
  • A levélküldemények országonkénti súly- és mérethatárait, valamint az igénybe vehető többletszolgáltatások listáját az Országlapok oldalon találja meg.
  • A vámeljárás alá eső (EU-n kívülre feladott) nemzetközi levélpostai küldeményeket Vámjelző cédulának (CN22) és/vagy Vámáru-nyilatkozatnak (CN23) kell kísérnie, amelyet a feladónak kell kiállítania. A küldeményhez Kiviteli Kísérő Okmányt (KKO) is csatolni kell, ha a tartalom feladó által nyilvánított értéke az 1000 eurót meghaladja. Vámkezeléshez kapcsolódó nyomtatványokat ide kattintva talál.

Milyen viszonylatba küldhetőek a nemzetközi postakész borítékok?

Európába és Európán kívülre is.

Milyen szolgáltatást foglalnak magukba a nemzetközi postakész borítékok?

Elsőbbségi szolgáltatást.

A nemzetközi postakész borítékok levélszekrény útján feladhatóak?

Igen, a nemzetközi postakész borítékok levélszekrény útján is feladhatóak.