A képen különböző címletű bankjegyek és pénzérmék láthatóak.

Kifizetési utalvány

Így jöhet házhoz a családi pótlék

  • Az állam a szociális juttatásokat – például családtámogatások – fizetheti kifizetési utalvánnyal, de a cégek is utalhatnak így pénzt magánszemélyeknek.
  • A pénz a teljesítésre történő elfogadás napjától számított második munkanaptól vehető fel.
  • A kifizetési utalványt a Posta 300.000 Ft összeghatárig viszi házhoz, ennél nagyobb összeg az értesítésben megjelölt postán vehető át.

A 301.500 Ft-os kifizetési utalványomat átveheti-e a lányom?

Igen, de csak a kijelölt postán, mert helyettes átvevő részére a Posta csak 300.000 Ft összeghatárig kézbesít. Az átvételhez meghatalmazást is kell adnia a lánya részére.

Meddig vehetem át a kifizetési utalványom összegét?

Amennyiben a postás a megadott címen nem talál olyan személyt, aki jogosan átvehetné a pénzt, vagy az érkezett összeg meghaladja a 300.000 Ft-ot, értesítést hagy. A pénz átvételére az értesítő elhelyezésének napját követő naptól számított 10 munkanap áll rendelkezésre, ezt követően a Posta az összeget visszaküldi a feladónak.

Értesítést kaptam kifizetési utalvány érkezéséről. Mit kell vinnem a postára az átvételéhez?

Az átvételhez személyi azonosságot igazoló okmány (például személyi igazolvány, vagy útlevél) és a lakcímet hatóságilag igazoló okirat (például lakcímkártya) szükséges, továbbá hasznos magával vinnie a postás által hagyott értesítőt is. Az átvevő lakcímkártyáján szereplő címnek azonosnak kell lennie az utalványon feltüntetett lakcímmel.

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók