alkalmi_belyegzes_fejlec

Alkalmi bélyegzés

Egyedi grafikával az alkalomhoz illően

Önnek ajánljuk,

 • ha egy jelentős évfordulót, ünnepet emlékezetessé szeretne tenni,
 • ha szeretné az Ön által szervezett rendezvény, esemény hírét egyedi formában eljuttatni minél több emberhez,
 • ha különlegessé szeretné tenni feladott leveleit, képeslapjait,
 • ha egyszerűen csak kedveli az igényes, exkluzív megoldásokat.

Amit a szolgáltatásról feltétlenül tudni kell:

 • Az alkalmi bélyegzőre az Ön által igényelt, postai elvárásoknak megfeleltetett grafika és szöveg kerül.
 • A szolgáltatás az esemény időtartama alatt - igénye esetén - kihelyezett postán, vagy a helyi postán vehető igénybe.

Az alkalmi bélyegzőkészítés szabályai:

 • Alkalmi bélyegző készítésének igényét az esemény előtt 60 nappal leadhatja a helyi postán, vagy elküldheti a Filatéliai Központ részére a Kapcsolódó tájékoztatók között letölthető Alkalmi bélyegzés megrendelőlapon.
 • Az alkalmi bélyegzőn szerepel a postai szolgáltatóhely neve és a dátum. Átmérője minimum 30, maximum 40 mm, gumiból készül. Alkalmi bélyegzés csak fekete bélyegzőfestékkel történhet, a bélyegzőlenyomat csak postabélyegre kerülhet. Alkalmi bélyegző igénylése esetén az alkalmi bélyegzőt a kijelölt postai szolgáltatóhely – külön megállapodás esetén kihelyezett postai szolgáltatóhely – használja.
 • A megrendelőlap hiánytalan kitöltését követően elkészíttetjük a terveket (amennyiben az megfelel elképzeléseinek és a postai elvárásoknak), és az alkalmi bélyegzőt a használatra kijelölt postának megküldjük.
 • Fontos tudni, hogy a grafikán nem lehet direkt reklám és élő személy ábrázolása!
  Hivatalos embléma, címer, illetve képzőművészeti alkotás reprodukálása esetén a megrendelőnek be kell szerezni az azok szabad felhasználására vonatkozó engedélyt, és csatolni kell a megrendeléshez!

Utólagos bélyegzési lehetőség:

 • Szolgáltatásunknak köszönhetően az alkalmi bélyegzőn feltüntetett dátumot követő egy éven belül igényelhető egyedi bélyegzés, utólagos bélyegzés keretében a Kapcsolódó tájékoztatóink között megtalálja.

Hol és mikor tekinthetőek meg az eddigi bélyegzések?

Ha grafikai ötletekre kíváncsi, vagy Ön gyűjtő, az idei és a korábbi évek alkalmi bélyegzéseit az Alkalmi bélyegző lenyomatok aloldalon tekintheti meg.

Az alkalmi bélyegzések publikálásának időpontja függ a megrendelő igényétől, a grafika valamint az adatok véglegessé válásának időpontjától.

Milyen áron vehető igénybe a szolgáltatás?

Részletes árlistánkat megtalálhatja a Filatéliai Szolgáltatások ÁSZF 1. sz. mellékletében.

Hová fordulhat további információért?

További infromáció kérhető a Filatéliai Központtól a (06-1) 318-3363-as telefonszámon, a Magyar Posta Zrt. Filatéliai Központ, 1560 postacímen, vagy a philately@posta.hu e-mail-címen.