FILATÉLIAI HÍREK

 

Best Print Hungary szakmai verseny

A „Biztonsági nyomtatványok” kategória aranyfokozatú elismerését vehette át az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója, Zsámboki Gábor a Kara György grafikusművész tervei alapján készített „Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka” című bélyegblokkért, valamint a Berta Ágnes és Yamada Yasuko által tervezett „A magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója” elnevezésű kisívért.

2022. május 30.

Részletek

 

EUROPA-bélyeg szavazás

Az EUROPA-bélyegek a világ legjobban gyűjtött és legnépszerűbb bélyegei közé tartoznak. Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai minden évben választanak egy témát, és ennek megfelelő a nemzeti sajátosságaiknak megfelelő bélyegeket bocsátanak ki a PostEurop által védjegyzett EUROPA-logóval ellátva. A Magyar Posta A fehér ló mondájáról bocsátott ki 2x2 bélyegképet tartalmazó kisívet 2022. május 2-án, és – a szabályoknak megfelelően – ennek egyik bélyegképét nevezte a versenyre.

2022. május 13.

Részletek

 

EGYMÁSÉRT!

A Magyar Posta az ukrajnai krízis menekültjeinek megsegítésére értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeget árusít 2022. március 30-tól. A felárból befolyó összeg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével jut el a rászorulókhoz.

2022. március 30.

Részletek

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁSA AZ IFJÚSÁGI BÉLYEGGYŰJTÉS TÁMOGATÁSÁRA

A Magyar Posta Zrt. országos pályázatot hirdet az ifjúsági bélyeggyűjtés ösztönzése, támogatása céljából.

2021. október

Részletek

 

A MAGYAR POSTA MŰVÉSZETI DÍJA

A Postai Világnapi ünnepségen adták át idén is a Magyar Posta Művészeti díját.

2021. október 12.

Részletek

 

Bélyeg 2022

A Magyar Posta 2022. évi alkalmi bélyegei a hagyományokhoz hűen ismételten jeles eseményekre, évfordulókra hívják fel a figyelmet, és természetesen folytatódnak a gyűjtők által kedvelt sorozatok is.

2021. október 11.

Részletek

 

MEGVAN AZ IDEI EUROPA-BÉLYEG SZÉPSÉGVERSENY GYŐZTESE

Lengyelország bélyege lett a nyertese az idei EUROPA-bélyeg szépségversenynek.

2021. október 7.

Részletek

 

HARMADIK A MAGYAR ZENEI BÉLYEG!

A Magyar Posta 250 éve született Ludwig van Beethoven c. bélyege harmadik helyezést ért el a zenei bélyegek körében meghirdetett internetes szépségversenyen.

2021. augusztus 30.

Részletek