FILATÉLIAI HÍREK

 

Filaposta nyitvatartás

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Filaposta 2023. április 28-án (pénteken) technikai okok miatt 08:00 - 11:00 óra között tart nyitva.
Megértésüket köszönjük!

2023. április 17.

 

Bélyeg 2023.

A Magyar Posta 2023. évi alkalmi bélyegei a hagyományokhoz hűen ismételten jeles eseményekre, évfordulókra hívják fel a figyelmet, és természetesen folytatódnak a gyűjtők által kedvelt sorozatok is.

2022. október 10.

Részletek

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS AZ IFJÚSÁGI BÉLYEGGYŰJTÉS TÁMOGATÁSÁRA

A Magyar Posta Zrt. országos pályázatot hirdet az ifjúsági bélyeggyűjtés ösztönzése, támogatása céljából.
A 2022/23. tanévben iskolás gyermekek számára, legalább 2 hetente működő bélyegklub működését biztosító bélyeggyűjtő körök, szervezetek, iskolák, részére a Magyar Posta Zrt. pályázatot ír ki.
A pályázati feltételeknek megfelelő pályázók a rendelkezésre álló keret erejéig a bélyegklub működtetésének támogatása érdekében – a meghatározott témakörök szerinti - anyagi támogatásban részesülnek.

2022. szeptember 23.

Részletek

 

ÁLLAMI KITÜNTETÉSBEN részesült A FILATÉLIA JELES KÉPVISELŐJE

35 éves bélyegtervezői munkássága elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át 2022. augusztus 19-én Elekes Attila André. A Magyar Ezüst Érdemkereszt a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett magyar és külföldi állampolgároknak adományozható, külön polgári és katonai tagozattal.

2022. szeptember 09.

Részletek

 

Best Print Hungary szakmai verseny

A „Biztonsági nyomtatványok” kategória aranyfokozatú elismerését vehette át az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója, Zsámboki Gábor a Kara György grafikusművész tervei alapján készített „Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka” című bélyegblokkért, valamint a Berta Ágnes és Yamada Yasuko által tervezett „A magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója” elnevezésű kisívért.

2022. május 30.

Részletek

 

EUROPA-bélyeg szavazás

Az EUROPA-bélyegek a világ legjobban gyűjtött és legnépszerűbb bélyegei közé tartoznak. Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai minden évben választanak egy témát, és ennek megfelelő a nemzeti sajátosságaiknak megfelelő bélyegeket bocsátanak ki a PostEurop által védjegyzett EUROPA-logóval ellátva. A Magyar Posta A fehér ló mondájáról bocsátott ki 2x2 bélyegképet tartalmazó kisívet 2022. május 2-án, és – a szabályoknak megfelelően – ennek egyik bélyegképét nevezte a versenyre.

2022. május 13.

Részletek

 

EGYMÁSÉRT!

A Magyar Posta az ukrajnai krízis menekültjeinek megsegítésére értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeget árusít 2022. március 30-tól. A felárból befolyó összeg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével jut el a rászorulókhoz.

2022. március 30.

Részletek

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁSA AZ IFJÚSÁGI BÉLYEGGYŰJTÉS TÁMOGATÁSÁRA

A Magyar Posta Zrt. országos pályázatot hirdet az ifjúsági bélyeggyűjtés ösztönzése, támogatása céljából.

2021. október

Részletek

 

A MAGYAR POSTA MŰVÉSZETI DÍJA

A Postai Világnapi ünnepségen adták át idén is a Magyar Posta Művészeti díját.

2021. október 12.

Részletek

 

Bélyeg 2022

A Magyar Posta 2022. évi alkalmi bélyegei a hagyományokhoz hűen ismételten jeles eseményekre, évfordulókra hívják fel a figyelmet, és természetesen folytatódnak a gyűjtők által kedvelt sorozatok is.

2021. október 11.

Részletek

 

MEGVAN AZ IDEI EUROPA-BÉLYEG SZÉPSÉGVERSENY GYŐZTESE

Lengyelország bélyege lett a nyertese az idei EUROPA-bélyeg szépségversenynek.

2021. október 7.

Részletek

 

HARMADIK A MAGYAR ZENEI BÉLYEG!

A Magyar Posta 250 éve született Ludwig van Beethoven c. bélyege harmadik helyezést ért el a zenei bélyegek körében meghirdetett internetes szépségversenyen.

2021. augusztus 30.

Részletek