ujdonsagok_fejleckep

 

ÚJDONSÁGOK

2018 Karácson icon

Karácsony 2018

2018. november 5.

A Magyar Posta a 2018-as karácsonyi ünnepeket forgalmi bélyeg kiadásával köszönti. A jókívánságok postára adásához használható újdonság – az elmúlt évekhez hasonlóan – értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg, ami alap- és speciális változatban is megjelenik. Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben készült.

Katonák icon

Katonák és bélyeggyűjtés

2018. november 5.

Idén 2018. november 5-én kerül sor a Katonák és bélyeggyűjtés bélyegkiállításra Budapesten, a Stefánia Palotában. Ennek tiszteletére a Magyar Posta tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba, mely november 5-től a rendezvényen, a Filapostán és a Magyar Posta internetes áruházából vásárolható meg.

IVH icon

Az első világháború hősei

2018. október 25.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kiadásával tiszteleg az első világháború hősei előtt. A sorszámozott blokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 40.000 példányban. A kiadvány 2018. október 25-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható a filatéliai szakszolgálatokon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Móri bornapok icon

Móri bornapok

2018. október 4.

2018. október 04-07. között, a Móri Bornapok ideje alatt kerül megrendezésre az Országos II. rangú Regionális Tematikus Bélyegkiállítás. Ennek tiszteletére tematikus személyes bélyeget bocsát forgalomba a Magyar Posta, mely október 4-től a rendezvényen, a Filapostán és a Magyar Posta internetes áruházából vásárolható meg.

Szie_icon

A MOSONMAGYARÓVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KARa

2018. október 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a mosonmagyaróvári
Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar alapításának bicentenáriumáról. A bélyeg Andor András grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 150 000 példányban. Az újdonság október 2-tól kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Mozgóposta icon

150 éve indult a Magyar Királyi Mozgóposta

2018. szeptember 7.

150 éve indult a Magyar Királyi Mozgóposta, erről emlékezik meg a Magyar Posta tematikus személyes bélyegével, mely először a 150 éves a MÁV Nemzetközi Járműparádé elnevezésű rendezvényen, a Vasúttörténeti Parkban vásárolható meg. Az újdonság szeptember 7-től kapható a Filapostán, valamint megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Dino kisív icon

A bakonyi dinoszauruszok világa

2018. szeptember 3.

A Magyar Posta a földi bioszférát egykor uraló dinoszauruszok világáról jelentet meg bélyegkisívet. A Petényi Tibor Zoltán grafikusművész tervei szerint készült kiadvány alapváltozatát 50 000, míg a sorszámozott feketenyomatot 2000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az újdonság 2018. szeptember 3-án kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Kastélyok 2018 icon

Kastélyok magyarországon

2018. szeptember 3.

A Magyar Posta a 2017-ben megkezdett kastélyok, várak sorozatát 2018-ban is folytatja Kastélyok Magyarországon elnevezéssel, melynek keretében hazánk ismert és kevésbé ismert díszes épületeit mutatjuk be. A nyolc bélyeget tartalmazó kisív Domé Eszter grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 40 000 példányban. Az újdonság 2018. szeptember 3-án kerül forgalomba, a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Vallásszabadság emléklap icon

450 éves a vallásszabadság

2018. augusztus 31.

A Magyar Posta emléklap kibocsátásával köszönti az erdélyi vallásszabadság törvényi kihirdetésének 450. évfordulóját. A kiadvány Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pátria Nyomdában készült, és 2018. augusztus 31-től vásárolható meg a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Szentek VI. blokk ikon

Magyar Szentek És Boldogok VI.

2018. augusztus 1.

A Magyar Posta 2018-ban is folytatja a magyar szentek és boldogok bemutatását. A Magyar Szentek és Boldogok VI. sorszámozott bélyegblokk Szent Zoerard-Andrásra, Szent Benedekre és Boldog Mórra emlékezik. Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült kiadvány 2018. augusztus 1-jétől vásárolható meg az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Szentek VI. szett ikon

Magyar Szentek És Boldogok VI. speciális változat és bélyegszett

2018. augusztus 1.

A Magyar Szentek és Boldogok VI. bélyegblokk Szent Zoerard-András, Szent Benedek és Boldog Mór ábrázolásával, az alapváltozattal egy időben 2018. augusztus 1-jén, diffrakciós nyomdai eljárással készült, piros sorszámozással ellátott speciális változatban és korlátozott példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomatként is megjelenik. A speciális változat és a feketenyomat exkluzív szettben is elérhető – az említett feketenyomat azonban kizárólag a szett részeként kapható. A Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült kiadványok megvásárolhatók az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

Kultúrális Örökség ikon

2018 A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG EURÓPAI ÉVE

2018. augusztus 1.

A Magyar Posta 2018 a Kulturális Örökség Európai Éve elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a tematikus év logóváltozataival, amelyek a Belföld feliratú, értékjelzés nélküli Saját bélyegem személyes bélyegív szelvényrészein jelennek meg. Az újdonság a Pénzjegynyomdában készült, 2018. augusztus 1-jén kerül forgalomba, és a megjelenés napjától kezdve megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

MAV150_blokk_ikon_V3

150 ÉVES A MAGYAR ÁLLAMVASUTAK

2018. július 6.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti a Magyar Államvasutak (MÁV Zrt.) megalapításának 150. évfordulóját. A blokk Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 70 000 darab, fekete sorszámos perforált, és 2000 darab, piros sorszámos vágott példányban. Az újdonság július 6-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

WWF_ikon

WWF MAGYARORSZÁG: FÖLDÜNK IKONIKUS ÁLLATAI

2018. július 2.

A Magyar Posta a WWF Magyarország Alapítvánnyal történő együttműködés keretében alkalmi bélyegsorozat kiadásával hívja fel a figyelmet a veszélyeztetett és védett állatok helyzetére és védelmük fontosságára. A WWF logóját is megjelenítő bélyegek Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek. A kiadványok 2018. július 2-án jelennek meg, és ettől az időponttól kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

Semmelweis_ikon

200 ÉVE SZÜLETETT SEMMELWEIS IGNÁC

2018. június 30.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulóját. A bélyeg 200 000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A bélyeg 2018. június 30-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

91 Bélyegnap sor_ikon

91. Bélyegnap

2018. június 29.

2018. június 29. és július 1. között Nagykőrös ad otthont a 91. Bélyegnap eseményeinek és a HUNFILA 2018 – 650 ÉVES ARANY JÁNOS VÁROSA NAGYKŐRÖS Nemzeti Bélyegkiállításnak. A Magyar Posta az idei bélyegnapra hagyományosan kétcímletű bélyegsorozatot és feláras bélyegblokkot hoz forgalomba. A felárból befolyó összeget – blokkonként 300 Ft-ot– a Magyar Posta a hazai szervezett bélyeggyűjtés támogatására fordítja. Az újdonságok Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készültek, és június 29-től vásárolhatók meg a kiállítás helyszínén, az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából is megrendelhetők.

Szent István csatahajó blokk_ikon

A Szent István csatahajó emlékére

2018. június 29.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezik meg a SZENT ISTVÁN csatahajóról. A sorszámozott blokk Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 70 000 perforált és 2000 vágott példányban. Az újdonság 2018. június 29-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Tájak városok ikon

Tájak városok 2018 - Sárospatak, Sárvár, Siófok

2018. június 1.

A Magyar Posta alkalmibélyeg-sorozatot indít tájak, városok témában. A sorozat első három címletén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Sárospatak, Sárvár és Siófok szerepel. A bélyegképek nem csupán egy-egy kiemelt látványosságot mutatnak be, hanem a településeket a grafikai kompozíciónak köszönhetően elhelyezik Magyarország térképén is. A bélyegsor Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 150 000 példányban. Az újdonság 2018. június 1-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Múzuemok-Kékfestő, JAM ikon

Magyar múzeumok kincsei V. - Jósa András Múzeum, Nyíregyháza, Kékfestő Múzeum, Pápa

2018. június 1.

A Magyar Posta folytatja a hazánk múzeumi gyűjteményeit bemutató alkalmi bélyegsorozatát. Az aktuális címleteken a nyíregyházi Jósa András Múzeum és a pápai Kékfestő Múzeum érdekes és látványos kincsei közül válogattunk. A bélyegek négy címletet tartalmazó kisív formátumban jelennek meg. Az újdonságok Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint, a Pénzjegynyomdában készültek. A kiadványok 2018. június 1-jétől kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházában is.

16 FIFA ikon

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018

2018. május 25.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018 eseményét. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyásával 100 000 példányban megjelentetett bélyeg Kara Orsolya grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Valamennyi kiadványon (bélyeg, bélyegív, boríték és bélyegző) megtalálható a FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018hivatalos logója. Az újdonság 2018. május 25-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Családok éve ikon

Családok éve 2018

2018. május 24.

2018 a Családok éve, amit a Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kiadásával köszönt.
A 60 000 példányban megjelentetett, sorszámozott blokk Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A kiadvány 2018. május 24-én jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Hidak_ikon

Europa 2018: Hidak

2018. május 2.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki azonos témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeit és a filatélia fontosságát is bemutatják. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók. A tagországok 2018-ra a hidak témakört választották a közös értékek bemutatása céljából. A 2x2 bélyegből álló magyar bélyegkisív Kara György grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben 70 000 példányban készült. Az újdonság május 2-től kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán keresztül is.

Torda450_ikon

450 ÉVE TARTOTTÁK MEG A TORDAI ORSZÁGGYŰLÉST

2018. május 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával emlékezik meg az 1568. évi tordai országgyűlés által elfogadott vallásügyi törvény kihirdetésének 450. évfordulójáról. A 200 000 példányban megjelentetett alkalmi bélyeg Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A kiadvány 2018. május 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

csillagok_kozott_ikon

IFJÚSÁGÉRT 2018: CSILLAGOK KÖZÖTT

2018. május 2.

2018-ban az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája a világegyetem, amelyen a Tejútrendszer változatos alakzataiból válogatunk. Az újdonság két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A   30 000 példányban megjelentetett kisív Horváth Nóra grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. május 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Levendula_ikon

AZ ÉV GYÓGYNÖVÉNYE 2018: VALÓDI LEVENDULA

2018. május 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsát ki a valódi levenduláról, amelyet 2018-ban a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya az év gyógynövényének választott. A sorszámozott blokk 70 000 példányban, Maros Krisztina grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. május 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

Postatörténet_II_ikon

Postatörténet II.

2018. május 2.

A Magyar Posta folytatja a 2017-ben megkezdett postatörténeti forgalmi bélyegsorozat kibocsátását, aminek keretében 2018-ban is hat címlet jelenik meg. Az 20, 40, 50, 60, 90 és 500 Ft-os névértékű bélyegeket tartalmazó öntapadós sorozat Baticz Barnabás grafikusművész tervei szerint a Pátria Nyomdában készül, a forgalmi igények szerinti példányszámban. Az újdonság 2018. május 2-től kapható az elsőnapi postákon és a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

09 2018 Cigányhősök ikon2

Cigány hősök 1956

2018. április 6.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kiadásával fejezi ki tiszteletét 1956 cigány hősei előtt. Az 50 000 példányban megjelentetett kisív Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. április 6-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

08_2018_Viselettörténet_II_ikon

Viselettörténet II.

2018. április 3.

A Magyar Posta folytatja a 2016-ban megkezdett Viselettörténet bélyegsorozatát két 17. századi, az Esterházy-kincstárban megőrzött menyegzői ruha bemutatásával. A 60 000 példányban megjelentetett kisív Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült. A kiadvány 2018. április 3-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

07_Husvet_2018_ikon

Húsvét 2018

2018. március 2.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg Szalma Edit grafikusművész tervei szerint, a Pátria Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

06_2018_Bergman_ikon

100 éve született Ingmar Bergman

2018. március 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Ingmar Bergman (1918-2007) születésének 100 éves évfordulóját. A bélyeg 200 000 példányban, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

04 2018 Kékszakáll ikon

Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

2018. március 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk megjelentetésével köszönti Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára operabemutatójának centenáriumát. A 70 000 példányban kibocsátott, sorszámozott blokk Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

05_2018_Bernstein_ikon

100 éve született Leonard Bernstein

2018. március 2.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti Leonard Bernstein születésének 100 éves évfordulóját. A bélyeg 200 000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. március 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

01_2018_Teliolimpia_ikon

XXIII. Téli Olimpiai Játékok

2018. február 2.

A Magyar Posta a Magyar Olimpiai Bizottsággal történő együttműködés keretében bélyegkiadással köszönti a téli sportok 2018-as legnagyobb eseményét, a XXIII. Téli Olimpiai Játékokat. Az alkalmi bélyeg Héjja Luca és Ördögh László grafikusművészek tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A kiadvány 2018. február 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.

03_2018_kutya_kisív_ikon

Kínai horoszkóp: 2018, a Kutya éve

2018. február 6.

A kínai horoszkóp szerint a 2018. február 16. és 2019. február 4. közötti időszak a Kutya éve, amelyet a Magyar Posta bélyegkisíven ábrázol. A kétféle bélyegkép főmotívuma az évnek nevet adó kutya figurája. A kisív Székely Kálmán grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 70 000 példányban. Az újdonság február 6-tól kapható az elsőnapi postákon, valamint a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

01_2018_postcrossing_ikon

Postcrossing

2018. február 2.

A Magyar Posta bélyegkibocsátással köszönti a Postcrossing közösséget. Az alkalmi bélyeg 240 000 példányban, Vidák Zsolt grafikusművész tervei szerint, a Pénzjegynyomdában készült. A bélyeg 2018. február 2-án jelenik meg, és ettől az időponttól kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházában is.