ujdonsagok_fejleckep

 

ÚJDONSÁGOK

 

 

Seuso blokk icon

SEUSO-KINCS II.

2019. július 8.

A Seuso-kincs a legjelentősebb késő római ezüst kincsleletek egyike. A Magyar Posta a kincs első hét tagjáról 2014-ben már bocsátott ki bélyeget. A 2019-ben kibocsátásra kerülő bélyegblokk a második ütemben hazaszállított hét tárgyat mutatja be, amely Benedek Imre grafikusművész tervei alapján, 44.000 db perforált és 6.000 db vágott változatban a Pénzjegynyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

 

 

 

Holdraszállás icon

50 ÉVE LÉPETT ELŐSZÖR EMBER A HOLDRA

2019. július 8.

A Magyar Posta sorszámozott alkalmi bélyegblokkal emlékezik meg arról, hogy 1969. július 21-én először lépett ember a Holdra. A bélyegblokk Kara György grafikusművész tervei alapján, 60 000 db perforált és 4 000 db vágott változatban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Munkakutyák icon

MUNKAKUTYÁK

2019. július 8.

A Magyar Posta négycímletű alkalmi bélyegkisíven mutat be híres munkakutyákat.A bélyegkisív Benedek Imre grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomdában készült 40.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Öttusa VB icon

ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG

2019. július 8.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a 2019-ben Magyarországon megrendezésre kerülő öttusa-világbajnokságot. A bélyeg 120.000 példányban Széki András grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában. Az újdonság 2019. július 8-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

IPU icon

A magyar Országgyűlés 130 éve az Interparlamentáris Unióban

2019. június 3.

A Magyar Posta két bélyegképet tartalmazó alkalmi bélyegblokkal emlékezik meg arról, hogy a magyar Országgyűlés az alapítás óta, 130 éve tagja az Interparlamentáris Uniónak. A bélyegblokk Domé Eszter grafikusművész tervei alapján, 60.000 db perforált és 4.000 db vágott változatban az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Földtani icon

150 éve alapították A MAGYAR KIRÁLYI FÖLDTANI INTÉZETET

2019. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Magyar Királyi Földtani Intézetet alapításának 150. évfordulóján. A bélyeg Benedek Imre grafikusművész tervei alapján 120.000 példányban, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Kajak-Kenu icon

ICF KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG, SZEGED

2019. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kiadásával köszönti a Magyarországon megrendezésre kerülő kajak-kenu világbajnokság 2019-es eseményét. A bélyeg 150.000 példányban Mandel Ármin Benjámin grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2019. június 3-án jelenik meg, és ettől az időponttól kezdve kapható az elsőnapi postákon, Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Mengyelejev icon

150 éve alkotta meg Dmitrij Ivanovics Mengyelejev a kémiai elemek periódusos rendszerét

2019. június 3.

A Magyar Posta alkalmi bélyeget bocsát ki annak tiszteletére, hogy Dmitrij Ivanovics Mengyelejev 150 éve megalkotta a kémiai elemek periódusos rendszerét. A bélyeg Horváth Nóra grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 100.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Gervay szett icon

GERVAY MIHÁLY SPECIÁLIS VÁLTOZATOK ÉS BÉLYEGSZETT

2019. június 3.

A Magyar Posta Gervay Mihály születésének 200. és a világ első hivatalos levelezőlapja megjelenésének 150. évfordulója tiszteletére 2019. május 9-én megjelentetett sorszámozott blokkját limitált nyomdatechnikai változatokban, valamint reprezentatív bélyegszett formájában is kiadja. Az újdonságok Elekes Attila André grafikusművész tervei alapján készültek és 2019. június 3-tól kaphatók a készlet erejéig a Filapostán, és megrendelhetők a philately@posta.hu e-mail címen is.

Magyar kínai icon

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója

2019. május 23.

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulójának alkalmából a Magyar Posta kétféle megszemélyesített bélyegívet bocsát ki, melyek közül az egyik egy magyar, Máté Alexandra, a másik egy kínai tervezőgrafikus, Zhao Wenjie munkája. A termék a készletek erejéig megrendelhető weboldalunkon: a www.posta.hu-n, személyesen pedig megvásárolható a Filapostán.

2019 EU Madarak kisív icon

EUROPA 2019: Nemzeti madarak

2019. május 9.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki ugyanabban a témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeit is bemutatják. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók. A tagországok 2019-ben a nemzeti madarak témakört jelenítik meg bélyegeiken. A 2x2 bélyegből álló magyar bélyegkisív Berta Ágnes grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben 40.000 példányban készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n.

Postatörténet III. icon

Postatörténet III.

2019. május 9.

A Magyar Posta folytatja a 2017-ben megkezdett postatörténeti forgalmi bélyegsorozat kibocsátását, aminek keretében 2019-ben is hat címlet jelenik meg. A 2.850 Ft össznévértékű, öntapadós sorozat Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján a Pátria Nyomdában készül, a forgalmi igények szerinti példányszámban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Tájak városok II. icon

Tájak-városok II.: Kapuvár, Mátészalka

2019. május 9.

A Magyar Posta 2019. évi Tájak, városok témában megjelenő bélyegsorozatának két címletén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Mátészalka és Kapuvár szerepel. A bélyegképek nem csupán egy-egy kiemelt látványosságot mutatnak be, hanem a településeket a grafikai kompozíciónak köszönhetően el is helyezik Magyarország térképén. A bélyegsor Benedek Imre grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 120 000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Gervay alap blokk icon

200 éve született Gervay Mihály – 150 éve jelent meg a világ első hivatalos postai levelezőlapja

2019. május 9.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezik meg az 1867-ben függetlenné vált magyar postaszolgálat első főigazgatója, Gervay Mihály születésének 200., és az első levelezőlap kibocsátásának 150. évfordulójáról. A bélyegblokk Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Zrínyi 2026 icon

Zrínyi 2026 – Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program

2019. május 9.

A Magyar Posta hat címletű alkalmi bélyegblokkon keresztül hívja fel a figyelmet a ZRÍNYI 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programra és mutatja be az annak keretében megvalósuló eszközök korszerűsítését.A sorszámozott bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 60.000 példányban. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Eötvös icon

Jeles magyarok: Eötvös Loránd

2019. április 8.

A Magyar Posta – jeles magyarok bélyegsorozatának részeként – alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti Eötvös Loránd fizikus, geofizikus és a felsőoktatás megújítójának munkásságát. A bélyeg 150.000 példányban, Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

MTV icon

50 éve indult el a Magyar Televízió színes kísérleti adása

2019. április 5.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a Magyar Televízió színes kísérleti adásáról, amely 50 évvel ezelőtt indult el. A bélyeg 150.000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Verne icon

Ifjúságért 2019: Jules Verne: Nemo Kapitány

2019. április 5.

2019-ben az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája Jules Verne: Nemo kapitány c. műve. Az újdonság két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A bélyegújdonság Vidák Zsolt tervei alapján 20.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon és a www.posta.hu-n.

Húsvét 2019 icon

HÚSVÉT 2019

2019. március 11.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó alkalmi borítékon El Greco: Feltámadás c. festménye látható. A bélyeg Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján, a Pátria Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Jeles előadók 2019 icon

100 éve született Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegsorozaton köszönti születésének centenáriuma alkalmából Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós előadóművészeket. A bélyegsorozat címletei egyenként 100.000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Román csarnok icon

A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkon örökíti meg a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokát. A bélyegblokkból 70.000 darab perforált és 4.000 darab vágott változat készült Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Hillary icon 2

100 éve született Sir Edmund Percival Hillary

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg Sir Edmund Percival Hillary születésének 100. évfordulójáról. A bélyeg 150.000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

MOSFIT icon

25 Éves A Magyar Olimpiai És Sport Filatelisták Társasága

2019. március 7.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával köszönti az idén 25 éves Magyar Olimpiai és Sport Filatelisták Társaságát (MOSFIT). A szelvényes bélyeg 5.000 példányban, Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon és egyes postahelyeken.

Gandhi icon

150 éve született Mahátma Gandhi

2019. február 21.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kibocsátásával emlékezik meg Mahátma Gandhiról születésének 150 éves évfordulóján. A bélyegkisív 40.000 példányban, Domé Eszter grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Disznó éve ikon

Kínai horoszkóp: 2019, a DISZNÓ éve

2019. január 25.

A Magyar Posta bélyegkisívet jelentet meg a Disznó évéről, mely a kínai horoszkóp szerint a 2019. február 5. és 2020. január 24. közötti időszak. A bélyegújdonság Elekes Attila André tervei alapján 50.000 példányban a Pénzjegynyomda Zrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n.