ujdonsagok_fejleckep

 

ÚJDONSÁGOK

 

 

 

Húsvét 2019 icon

HÚSVÉT 2019

2019. március 11.

A Magyar Posta forgalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó alkalmi borítékon El Greco: Feltámadás c. festménye látható. A bélyeg Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján, a Pátria Nyomdában készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

 

 

 

Jeles előadók 2019 icon

100 éve született Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegsorozaton köszönti születésének centenáriuma alkalmából Bessenyei Ferenc, Komlós Juci és Gábor Miklós előadóművészeket. A bélyegsorozat címletei egyenként 100.000 példányban, Nagy Péter grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készültek. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Román csarnok icon

A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkon örökíti meg a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokát. A bélyegblokkból 70.000 darab perforált és 4.000 darab vágott változat készült Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Hillary icon 2

100 éve született Sir Edmund Percival Hillary

2019. március 11.

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg Sir Edmund Percival Hillary születésének 100. évfordulójáról. A bélyeg 150.000 példányban, ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

MOSFIT icon

25 Éves A Magyar Olimpiai És Sport Filatelisták Társasága

2019. március 7.

A Magyar Posta tematikus személyes bélyeg kibocsátásával köszönti az idén 25 éves Magyar Olimpiai és Sport Filatelisták Társaságát (MOSFIT). A szelvényes bélyeg 5.000 példányban, Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon és egyes postahelyeken.

Gandhi icon

150 éve született Mahátma Gandhi

2019. február 21.

A Magyar Posta alkalmi bélyegkisív kibocsátásával emlékezik meg Mahátma Gandhiról születésének 150 éves évfordulóján. A bélyegkisív 40.000 példányban, Domé Eszter grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu-n.

Disznó éve ikon

Kínai horoszkóp: 2019, a DISZNÓ éve

2019. január 25.

A Magyar Posta bélyegkisívet jelentet meg a Disznó évéről, mely a kínai horoszkóp szerint a 2019. február 5. és 2020. január 24. közötti időszak. A bélyegújdonság Elekes Attila André tervei alapján 50.000 példányban a Pénzjegynyomda Zrt.-benkészült. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és www.posta.hu–n.