A képen egy készpénzt, egy csekket és egy bankkártyát tartó női kéz látható.

Csekkbefizetés postán (bankkártyával, készpénzzel)

Csekkbefizetés bankkártyával – Mintha csak vásárolna.

Sárga és fehér csekkjeit készpénzben valamennyi postán, bankkártyával pedig a POS terminállal rendelkező postákon egyszerűen és gyorsan befizetheti.

Bankkártyás csekkbefizetés jelA bankkártyával történő csekkbefizetés kártyás vásárlási tranzakciónak minősül, amely a legtöbb bankkártya esetében ingyenes. A bankkártyával történő vásárlások után felszámított külön díjak és költségek tekintetében a kártyabirtokos számlavezető bankja adhat felvilágosítást. Azokat a postákat, ahol ez a szolgáltatás elérhető, az alábbi matricával jelöljük:

Ezen posták listáját az alábbi módokon érheti el:

 

Különszolgáltatások:

Mit tegyek, ha befizetett csekkszelvényemet elvesztettem?

Ha elvesztette a csekk befizetését igazoló feladóvevényt, a Postától kérhet adatszolgáltatást, díj ellenében. Az adatszolgáltatás díját a pénzforgalmi szolgáltatásainak díjairól szóló Hirdetmény B. rész, 3. Egyéb díjak pontja tartalmazza.

A befizetéssel kapcsolatos adatszolgáltatás írásban, az adatkezelésre való jogosultság igazolása mellett kérhető:

  • a PEKKozonsegszolgalati.Osztaly@posta.hu e-mail címen, vagy
  • a Posta Elszámoló Központban Pénzforgalmi Információ Szolgáltatási osztály részére (Postacím: 1725 Budapest Postafiók 91.) címzett levéllel, illetve
  • cégkapun, vagy hivatali kapun keresztül történő megkereséssel.

Minden postán ingyen befizethetem a csekkjeimet bankkártyával?

A bankkártyás csekkbefizetéshez szükséges POS-terminállal rendelkező valamennyi postán – beleértve a mobil postákat és postapartnereket – elérhető az ingyenes bankkártyás csekkbefizetés. A Posták listája megtalálható a Postakeresőben.

Ha készpénzes csekkbefizetéshez nincs nálam elegendő készpénz, a csekkbefizetéshez hiányzó részösszeget is vásárlási tranzakcióként tudom felvenni a bankkártyámról a postán?

Nem, amennyiben a készpénzben befizetni kívánt csekk befizetéséhez részösszeget kell levenni a bankkártyájáról, azt kizárólag készpénzfelvételi tranzakció keretében tudja megtenni. Vásárlási tranzakcióként csak a csekk teljes összegét tudja kifizetni.

Kapocs jel

Kapcsolódó szolgáltatások

Csekkjeit egyszerűen és gyorsan befizetheti a Magyar Posta csekkbefizető automatáin keresztül is.

Csekk automata ikon

Helytől, időponttól függetlenül is rendezheti számláit postai QR-kóddal. Használja a Magyar Posta applikációját és benne az iCsekk szolgáltatást. Nem kell más hozzá, csak egy okostelefon vagy tablet, és a nap 24 órájában befizetheti csekkjeit.

Icsekk ikon

Letölthető:

 

Jogi paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók

Sárga csekk

A Magyar Posta Általános Szerződési Feltételei a készpénzátutalási megbízás szolgáltatás igénybevételéhez a szolgáltatást postai szolgáltatóhelyen igénybe vevő Megbízó/Befizető részére

Fehér csekk

A Magyar Posta Általános Szerződési Feltételei a postai számlabefizetési megbízás szolgáltatás igénybevételéhez a szolgáltatást postai szolgáltatóhelyen igénybe vevő Megbízó/Befizető részére