A képen egy hölgy látható, aki a csekkbefizető automata érintő képernyőjén kiválaszt egy feliratot.

Csekkbefizetés automatán

Csekkbefizetés gyorsan, kényelmesen – automatán

 • Automatáinkon keresztül is befizetheti valamennyi típusú sárga és fehér csekkjeit, az automata elhelyezésére szolgáló intézmény nyitvatartási idején belül, bankkártyával, vagy készpénzzel – az automata által lehetővé tett fizetési módoktól függően, azonban amennyiben a bizonylat „Egyéb postai megjegyzés” rovata – mely a csekk középső részén, az „Összeg” rovat alatt található – kódjelet nem tartalmaz, vagy abban a 444 postai kódjel került feltüntetésre, a befizetés automatán keresztül készpénzzel nem, csak bankkártyával teljesíthető.
 • Amennyiben bankkártyával fizet, az automatán történő csekkfeladás bankkártyás vásárlásnak minősül, amelyért a Magyar Posta Zrt. külön díjat nem számít fel!*
 • Készpénzes fizetés esetén az automaták a Magyarország területén törvényes fizetőeszköznek minősülő forint bankjegyeket és pénzérméket fogadják el, illetve adják vissza, továbbá a kerekítésre vonatkozó jogszabályban előírtak szerint járnak el.
 • Amennyiben készpénzzel fizet, kérjük, hogy a bankjegyeket, illetve érméket egyesével helyezze az automata arra kijelölt nyílásába!
 • Egy fizetési tranzakció keretében maximum 5 darab csekket, összesen maximum 290.000 Ft összegben lehet befizetni.
 • Ha több csekket fizet be egyszerre, a beolvasott csekkek közül lehet törölni, illetve a fizetési művelet megkezdése előtt a megbízást is vissza lehet vonni.
 • A csekk feladását – a postai befizetéstől eltérően – nem a feladónál maradó feladóvevényre nyomtatással igazolja az automata, hanem külön tranzakciós bizonylatot nyomtat, amelyet meg kell őriznünk.
 • Ha az automata az összeg adatot nem értelmezi automatikusan, az összeget Önnek kell begépelnie. Ez esetben ügyelni kell a pontos összeg begépelésére, mivel az automata a begépelt összeggel továbbítja a befizetést, függetlenül a csekken szereplő összegtől.
 • Mivel a csekket érvényesítés nélkül, teljes méretben, eredeti állapotában az automata visszaadja – tehát nem csak a postai befizetés esetén megszokott feladóvevényt – figyelni kell arra, hogy a már befizetett csekket ne adjuk fel még egyszer, mert a dupla befizetésből származó kárért a Posta nem vállal felelősséget.
 • Amennyiben rendelkezik ÉnPostám kártyával, pontokat gyűjthet csekkbefizetései után. Az ÉnPostám Hűségprogramról részleteket itt talál.

*A befizető bankja által a bankkártyás vásárlásért felszámított díjak, illetve egyéb költségek azonban a befizetőt terhelik.

Csekkbefizető automaták listája:

Csekkbefizető automaták készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőséggel
2371 Dabas, Szent János út 112. Dabas Kormányablak
2000 Szentendre, Dózsa György út 8. Szentendre Kormányablak
2030 Érd, Budai út 8. Érd Kormányablak
2040 Budaörs, Szabadság út 134. Budaörs Kormányablak
2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 79. Törökbálinti Polgármesteri Hivatal
2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca 1. Szigetszentmiklós Kormányablak
2100 Gödöllő, Kotlán Sándor utca 1-3. Gödöllő Kormányablak
2220 Vecsés, Fő út 246-248. Vecsés Market Central
2360 Gyál, Somogyi Béla utca 2. Gyál Kormányablak

Hol és meddig fizethetek csekkbefizető automatán keresztül?

Csekkbefizető automatákat ide kattintva tud keresni. Az automatákon csekket befizetni csak a kijelölt intézmények (Kormányablakok) nyitvatartási idejében lehet. (kivétel Vecsés Market Central, ezen a helyszínen az üzletház nyitvatartási idejében lehet igénybe venni a szolgáltatást).

Milyen bankkártyával fizethetek csekkbefizető automatán keresztül?

 • Mastercard
 • Maestro
 • Visa Classic és Visa Electron
 • American Express

Milyen csekket fizethetek be csekkbefizető automatán?

Valamennyi típusú, gépi és kézi kitöltésű, sárga és fehér csekk befizethető csekkbefizető automatán, amennyiben megfelel az ÁSZF-ben meghatározott kitöltési, elfogadási feltételeknek, azonban amennyiben a bizonylat „Egyéb postai megjegyzés” rovata – mely a csekk középső részén, az „Összeg” rovat alatt található – kódjelet nem tartalmaz, vagy abban a 444 postai kódjel került feltüntetésre, a befizetés automatán keresztül készpénzzel nem, csak bankkártyával teljesíthető.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

 • Postai befizetés
 • Helytől, időponttól függetlenül is rendezheti számláit postai QR-kóddal. Használja a Magyar Posta applikációját és benne az iCsekk szolgáltatást. Nem kell más hozzá, csak egy okostelefon vagy tablet, és a nap 24 órájában befizetheti csekkjeit.

 

Ikon_iCsekk

 

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók

 • A szolgáltatás részletes igénybevételi feltételeit a Magyar Posta a készpénz-átutalási megbízás és postai számla-befizetési megbízás Megbízó/Befizető által kezelt, Automatán történő befizetéshez kapcsolódó szolgáltatás igénybevételéhez című Általános Szerződési Feltételei tartalmazza.
 • A csekkautomaták helyszíneit a Megbízó/Befizető által kezelt készpénzátutalási megbízás és postai számlabefizetési megbízás befizetésére alkalmas automaták helyszíneiről szóló Hirdetmény tartalmazza.

A kihelyezett automatával kapcsolatos hiba, kérdés esetén a 06-1-421-7282-es telefonszámon kérhető segítség.