A képen egy angol légiposta címke, egy búvárt ábrázoló bélyeg és egy buddhista szerzetest ábrázoló képeslap látható.

Nemzetközi levél, levelezőlap

Levélküldés külföldre kedvező áron!

Nemzetközi leveleit 2 kg-os tömeghatárig egyszerűen feladhatja postáinkon, vagy bedobhatja kihelyezett levélszekrényeinkbe az ország egész területén.

Igényeinek legmegfelelőbb módon postázhatja levelét:

  • elsőbbségivel, ha az a fontos, hogy a lehető leghamarabb megérkezzen a külföldi címre
  • ajánlottal, ha lényeges a feladás igazolása, vagy átvételkor az átvevő aláírása,
  • tértivevénnyel, ha visszaigazolást szeretne küldeménye átvételéről,
  • értéknyilvánítással, ha levele értéket tartalmaz.

Küldeményének feladási díját gyorsan kiszámíthatja díjkalkulátorunkkal!

Fontos tudni, hogy:

  • levelét akkor tudjuk a megadott címre kézbesíteni, ha az helyesen, olvashatóan címzett és megfelelően bérmentesített,
  • a többletszolgáltatások igénybevételi lehetősége országonként eltérhet, ezért tájékozódjon az Országlapokon, vagy érdeklődjön postáinkon,
  • az országonkénti tömeg- és mérethatárokról szintén az Országlapokon tájékozódhat.
  • nemzetközi viszonylatba a feladott küldemények kézbesítése a küldemény rendeltetési hely szerinti – a Postával közreműködő – külföldi postai szolgáltató által vállalt kézbesítési szabályai szerint történik. További tájékoztatást a külföldi postai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei adnak.
  • amennyiben az Európai Unió vámhatárán kívüli országba szeretne küldeni terméket, tárgyat vagy nem személyes közlést tartalmazó dokumentumot, akkor csatolnia kell a CN 22/23 vámáru-nyilatkozat nyomtatványt. További tájékoztatást az Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételek Terméklapok illetve az Országlapok ad.

Németországba szeretnék levelet feladni. Hova és hogyan írjam az ország nevét?

A rendeltetési ország nevét a címzés végére utolsó sorként kell írni magyar nyelven, de célszerű angol nyelven is feltüntetni. Részletes ismertetőt a helyes címzésről itt talál.

Feladhatok Bécsbe tabletet levélként?

Feladás előtt érdemes megnézni a nemzetközi forgalomból kizárt tárgyak körét, ami országonként eltérhet, illetve érdemes megkeresni az Osztrák Követséget, vagy annak kereskedelmi kirendeltségét. Értékes küldemény feladásakor ajánljuk vegye igénybe értéknyilvánítás többletszolgáltatásunk.

Azt mondták, hogy Londonba ezt a levelet fizetés nélkül feladhatom, majd ők fizetik a díját. Valóban így van?

A nemzetközi egyezmények értelmében bérmentesítés nélküli (portós) küldemények nemzetközi viszonylatba nem adhatók fel.

Abban az esetben tudja „díjmentesen” feladni, ha például londoni ügyfele előzetesen küldött Önnek egy nemzetközi válaszdíjszelvényt.

A válaszdíjszelvényt egy nem szabvány 50 g-os, közönséges, „egyéb külföldre” feladott elsőbbségi levél díjának megfelelő összegben számítjuk be a feladni kívánt küldemény bérmentesítési díjába, illetve kérésre ennek megfelelő értékű postabélyeget adunk érte. A feladni kívánt küldemény belföldi és külföldi rendeltetésű is lehet.

Postakész borítékban feladhatok-e könyvet Svájcba?

Európai Unió vámhatárán kívüli országba címzett terméket, árut tartalmazó küldeményt nem lehet nemzetközi postakész borítékban feladni. Részletes tájékoztatást Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételek Terméklapok-ban talál.