nemzetkozi_level_v2

Nemzetközi levél, levelezőlap

Levélküldés külföldre kedvező áron!

  • Megfelelően bérmentesített és helyesen címzett nemzetközi leveleit 2 kg-os súlyhatárig egyszerűen feladhatja postáinkon, vagy bedobhatja kihelyezett levélszekrényeinkbe az ország egész területén.
  • Használja az Országlapokat, ahol megtalálja a levélküldemények országonkénti súly- és mérethatárait, valamint az igénybe vehető többletszolgáltatások listáját!
  • Praktikus – Kapcsolt szolgáltatásokkal levelére szabhatja igényeit:

      • Elsőbbségi – ha fontos a gyorsaság
      • Ajánlott – ha lényeges a feladás igazolása, vagy átvételkor az átvevő aláírása
      • Tértivevény – ha visszaigazolást szeretne küldeménye átvételéről
      • Értéknyilvánítás – ha értékes küldeményt ad fel

A többletszolgáltatások igénybevételi lehetősége országonként eltérhet, ezért tájékozódjon az Országlapokon, vagy érdeklődjön postáinkon!

  • Küldeményének feladási díját gyorsan kiszámíthatja díjkalkulátorunkkal!
  • Nemzetközi viszonylatba a feladott küldemények kézbesítése a küldemény rendeltetési hely szerinti – a Postával közreműködő – külföldi postai szolgáltató által vállalt kézbesítési szabályai szerint történik. További tájékoztatást a külföldi postai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei adnak.

Németországba szeretnék levelet feladni. Hova és hogyan írjam az ország nevét?

A rendeltetési ország nevét a címzés végére utolsó sorként kell írni magyar nyelven, de célszerű angol nyelven is feltüntetni. Részletes ismertetőt a helyes címzésről itt talál.

Feladhatok Bécsbe tabletet levélként?

Feladás előtt érdemes megnézni a nemzetközi forgalomból kizárt tárgyak körét, ami országonként eltérhet, illetve érdemes megkeresni az Osztrák Követséget, vagy annak kereskedelmi kirendeltségét. Értékes küldemény feladásakor ajánljuk vegye igénybe értéknyilvánítás többletszolgáltatásunk.

Azt mondták, hogy Londonba ezt a levelet fizetés nélkül feladhatom, majd ők fizetik a díját. Valóban így van?

A nemzetközi egyezmények értelmében bérmentesítés nélküli (portós) küldemények nemzetközi viszonylatba nem adhatók fel.

Abban az esetben tudja „díjmentesen” feladni, ha például londoni ügyfele előzetesen küldött Önnek egy nemzetközi válaszdíjszelvényt.

A válaszdíjszelvényt egy nem szabvány 20 g-os, közönséges, „egyéb külföldre” feladott elsőbbségi levél díjának megfelelő összegben számítjuk be a feladni kívánt küldemény bérmentesítési díjába, illetve kérésre ennek megfelelő értékű postabélyeget adunk érte. A feladni kívánt küldemény belföldi és külföldi rendeltetésű is lehet.