MPL Üzleti Csomag Fejléc

MPL ÜZLETI CSOMAG

Nagyszerűen egyszerű!

 • A csomagtételek sokfélék, eltérő méretűek és tömegűek lehetnek. Előfordul, hogy szállításukhoz többféle szolgáltatást igénybe kell venni. Ezért terjesztettük ki a nem szerződéses vállalkozóknak és magánszemélyeknek az MPL Üzleti csomagot egyszerűsített szolgáltatástartalommal.
 • Kérheti küldeményének egy munkanapos kézbesítését.
 • Háztól házig visszük csomagjait, amelyek útját honlapunkon és mobil applikációnkon keresztül a nap 24 órájában nyomon követheti.
 • Ön dönt a kézbesítés helyszínéről: vagy a megadott címen vagy bármely átvételi helyen hozzájuthat küldeményeihez. A PostaPontra való és Csomagautomatás kézbesítése előnye, hogy a címzett a szokásos napi útvonalába illesztheti és akár egy tankolással, bevásárlással, csekkfeladással egyidejűleg is intézheti a csomagátvételt.
 • Ha az árufizetéses csomagok beszedett összegét átutalással kéri vissza, akkor naponta egy összegben fizetjük ki, így Önt a banki tranzakciós díjon felül nem terheli egyéb költség.
 • PostaPontra való kézbesítés esetén a címzett elektronikus értesítést (e-mailt vagy sms-t) kap a csomag érkezéséről, amennyiben az elérhetőségét megadta. Ezt követően a csomagok a feladó rendelkezésétől függően 5 vagy 10 munkanapon keresztül vehetők át. A lejárati idő előtt két nappal a címzett részére ismételt elektronikus értesítést küld a Posta. Csomagját 20 kg-ig veheti át PostaPontokon.
 • A Csomagautomaták a nap 24 órájában, országszerte hozzáférhetőek. Az átvétel egyszerű és gyors, nincs sorban állás, csak néhány gombnyomás. Az automata diszkrét megoldást kínál: nem kell munkahelyre, vagy otthonra rendelni, 20 kg-ig bármilyen súlyú csomag átvehető.
 • Küldje postára csomagjait! A postai csomagátvétel egy rendkívül költséghatékony és kényelmes megoldás, amelyet az ország legkiterjedtebb hálózata lát el. Címzettje időt, Ön pedig költséget takaríthat meg. A postai PostaPontokra történő címzés esetén a feladható küldemény maximális tömege 30 kg lehet.
 

Súly és mérethatárok

Maximális tömeg

 • Címhelyre címezve: 40 kg
 • Postára címezve: 30 kg
 • PostaPontra címezve: 20 kg

Méretek

 • Legkisebb méret: 120 x 175 mm
 • Hosszúság max. 2000 mm
 • Hosszúság + szélesség + magasság együttesen max. 3000 mm

Terjedelmes

 • Ha a hossza 750 mm-nél vagy összmérete 2000 mm-nél nagyobb, illetve alakja nem téglatest vagy boríték, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze vagy eltérő kezelést kíván

Magánszemély is adhat fel MPL Üzleti csomagot?

Igen, az MPL Üzleti csomag elérhető szerződéses ügyfelek és magánszemélyek részére egyaránt.

Átveheti a szomszéd a csomagomat, ha fizetni is kell érte?

A szóban forgó küldeményt a Posta csak abban az esetben fogja a szomszédnak kézbesíteni, ha a küldemény címében megjelölt helyen tartózkodik és rendelkezik meghatalmazással.

A küldeményt a meghatalmazás birtokában az értesítésen szereplő letéti kezelést végző postán is átveheti.

A küldemény átvételéhez a postai alkalmazott vagy közjegyző által hitelesített meghatalmazás mellett elfogadjuk a teljes bizonyító erejű magánokiratban adott meghatalmazást is.

Sérülten kaptam meg a küldeményt, amit átvételkor nem vettem észre. Észrevételemet hol tudom jelezni? Kapni fogok kártérítést?

Abban az esetben, ha a küldemény sérülése vagy tartalmának hiánya a kézbesítéskor nem volt azonnal felismerhető, azt a kézbesítéstől számított 3 munkanapon belül bármely postán személyesen vagy írásban kell bejelenteni.

A bejelentéssel egy időben a küldeményt (a tartalmat a teljes belső és külső csomagolással együtt) a Posta rendelkezésére kell bocsátani.

A Posta a bemutatott küldemény alapján utólag elkészíti a jegyzőkönyvet. A kárigényt a bejelentéstől számított 30 napon belül bíráljuk el.