nemzetkozi_elsobbsegi-1920x400px

Nemzetközi elsőbbségi

Gyors levélküldés külföldre

A világ összes postája 2 kg súlyhatárig küldeményét elsőbbséggel kezeli a felvétel, a továbbítás, a kézbesítés során egyaránt. Ma feladja, és küldeménye az európai országokba átlagosan 3 munkanap alatt megérkezik.

Egyszerű a feladás, mert külföldre címzett levelét feladhatja postáinkon, vagy bedobhatja kihelyezett levélszekrényeinkbe az ország egész területén.
Sőt, nemzetközi postakész borítékban is elküldheti elsőbbségi küldeményét. A borítékok postán megvásárolhatók, illetve a Magyar Posta webáruházából megrendelhetők.

Igényeinek legmegfelelőbb módon postázhatja levelét:

  • ajánlottal, ha lényeges a feladás igazolása, vagy átvételkor az átvevő aláírása.
  • tértivevénnyel, ha visszaigazolást szeretne küldeménye átvételéről.
  • értéknyilvánítással, ha értéket kíván feladni levélben.

Küldeményének feladási díját gyorsan kiszámíthatja díjkalkulátorunkkal!

Fontos tudni, hogy:

  • az országonkénti súly- és mérethatárokat, valamint az igénybe vehető többletszolgáltatások listáját megtalálja az Országlapokon!
  • nemzetközi viszonylatba a feladott küldemények kézbesítése a küldemény rendeltetési hely szerinti – a Postával közreműködő – külföldi postai szolgáltató által vállalt kézbesítési szabályai szerint történik. További tájékoztatást a külföldi postai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei adnak.

Feladhatok mobiltelefont Ausztriába?

Feladás előtt érdemes megnézni a nemzetközi postai forgalomból kizárt tárgyak körét, ami országonként eltérhet, illetve érdemes megkeresni az Osztrák Követséget, vagy annak kereskedelmi kirendeltségét. Értékes küldemény feladásakor ajánljuk vegye igénybe értéknyilvánítás többletszolgáltatásunk.

Mennyi idő alatt ér a levelem Szlovákiába?

Az átfutási időkről az Országlapokon tájékozódhat. Szlovákiába feladott levél, nem elsőbbségi kezeléssel átlag 4-9 munkanap alatt ér a címzetthez, elsőbbségi kezeléssel 3-5 munkanap alatt.

Külföldre szeretnék levelet feladni. Hogyan címezzem a borítékot?

A belföldi és nemzetközi küldeményekre vonatkozó címzés eltérő – különösen a címzés sorrendje – kérjük fokozottan figyeljen erre! Részletes ismertetőt a helyes címzésről itt talál.