A képen elsőbbségi címkék, egy boríték és egy Közép-Amerikát ábrázoló térkép látható.

Nemzetközi elsőbbségi

Gyors levélküldés külföldre

A világ összes postája 2 kg súlyhatárig küldeményét elsőbbséggel kezeli a felvétel, a továbbítás, a kézbesítés során egyaránt. Ma feladja, és küldeménye az európai országokba átlagosan 3 munkanap alatt megérkezik.

Egyszerű a feladás, mert külföldre címzett levelét feladhatja postáinkon, vagy bedobhatja kihelyezett levélszekrényeinkbe az ország egész területén.
Sőt, nemzetközi postakész borítékban is elküldheti elsőbbségi küldeményét. A borítékok postán megvásárolhatók, illetve a Magyar Posta webáruházából megrendelhetők.

Igényeinek legmegfelelőbb módon postázhatja levelét:

  • ajánlottal, ha lényeges a feladás igazolása, vagy átvételkor az átvevő aláírása.
  • tértivevénnyel, ha visszaigazolást szeretne küldeménye átvételéről.
  • értéknyilvánítással, ha értéket kíván feladni levélben.

Küldeményének feladási díját gyorsan kiszámíthatja díjkalkulátorunkkal!

Fontos tudni, hogy:

  • az országonkénti súly- és mérethatárokat, valamint az igénybe vehető többletszolgáltatások listáját megtalálja az Országlapokon!
  • nemzetközi viszonylatba a feladott küldemények kézbesítése a küldemény rendeltetési hely szerinti – a Postával közreműködő – külföldi postai szolgáltató által vállalt kézbesítési szabályai szerint történik. További tájékoztatást a külföldi postai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei adnak.
  • amennyiben az Európai Unió vámhatárán kívüli országba szeretne küldeni terméket, tárgyat vagy nem személyes közlést tartalmazó dokumentumot, akkor csatolnia kell a CN 22/23 vámáru-nyilatkozat nyomtatványt. További tájékoztatást az Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételek Terméklapok illetve az Országlapok ad.

Feladhatok mobiltelefont Ausztriába?

Feladás előtt érdemes megnézni a nemzetközi postai forgalomból kizárt tárgyak körét, ami országonként eltérhet, illetve érdemes megkeresni az Osztrák Követséget, vagy annak kereskedelmi kirendeltségét. Értékes küldemény feladásakor ajánljuk vegye igénybe értéknyilvánítás többletszolgáltatásunk.

Mennyi idő alatt ér a levelem Szlovákiába?

Az átfutási időkről az Országlapokon tájékozódhat. Szlovákiába feladott levél, nem elsőbbségi kezeléssel átlag 4-9 munkanap alatt ér a címzetthez, elsőbbségi kezeléssel 3-5 munkanap alatt.

Külföldre szeretnék levelet feladni. Hogyan címezzem a borítékot?

A belföldi és nemzetközi küldeményekre vonatkozó címzés eltérő – különösen a címzés sorrendje – kérjük fokozottan figyeljen erre! Részletes ismertetőt a helyes címzésről itt talál.

Postakész borítékban feladhatok-e könyvet Svájcba?

Európai Unió vámhatárán kívüli országba címzett terméket, árut tartalmazó küldeményt nem lehet nemzetközi postakész borítékban feladni. Részletes tájékoztatást Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételek Terméklapok-ban talál.

Európai Unión kívüli országba szeretnék elektronikai alkatrészt feladni, milyen nyomtatványt kell kitölteni a feladáshoz?

A feladónak kell kitöltenie a CN 22/23 vámáru-nyilatkozat nyomtatványt, valamint a küldeményhez Kiviteli Kísérő Okmányt (KKO) is csatolni kell, amennyiben a tartalom feladó által nyilvánított értéke az 1000 eurót meghaladja. Vámkezeléshez kapcsolódó nyomtatványokat ide kattintva talál.