CSR_banner_uj

Társadalmi felelősségvállalás

Tarsadalmi felelossegvallalas

A Magyar Posta Zrt. hazánk tradicionális, ismert és elismert nemzeti postai és logisztikai szolgáltatója – egyszerre egyetemes szolgáltató és piaci szereplő. A Társaság számára az ügyfelek bizalma az első, megítélésüket mindennapi tevékenységük és azok eredményei befolyásolják nap mint nap. A lakosság bizalmát a Posta társadalmi szerepvállalás formájában viszonozza a társadalomban betöltött szerepének és gazdasági erejének megfelelően. A Társaság társadalmi felelősségvállalási tevékenysége az üzleti tevékenységen túlmutató újabb és többletet nyújtó kapcsolódási pont az ügyfelekhez. A Társaság így vállal szolidaritást azzal a társadalommal, amellyel több, mint másfél évszázada együtt él.
A Társaság elsősorban a Támogatási, Szponzorációs és Adományozási Politikában meghatározott célok megvalósításához nyújt anyagi vagy természetbeni támogatást. Számos támogatási területet határozott meg és évente pályázati úton bírálja el, hogy mely programokhoz kapcsolódik.

A Magyar Posta társadalmi felelősségvállalási tevékenységének középpontjában a jövő nemzedéke áll, elsősorban a gyerekek és a családok életére kíván pozitív hatást gyakorolni. Ezért támogat többek között országos aktivitást kifejtő karitatív szervezeteket, melyeknek szintén a gyermekek megsegítése a célja.

CSR2_MOS

Magyar Ökumenikus segélyszervezet

A Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése több éves múltra tekint vissza. 2012-ben karácsonyi képeslapok feladásával lehetett támogatni a segélyszervezetet, később tovább bővült a partnerség: 2014-ben több mint ezer postára került adománygyűjtő persely, az ezekben összegyűlt összeget minden évben megkapja a szervezet. Emellett az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakcióban is közreműködik a Társaság, segít, hogy eljussanak iskolaszercsomagok a rászoruló gyerekekhez. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt a korábbi évekhez képest kétszer annyi, összesen 2000 gyerek tudott személyre szabott iskolaszercsomaghoz jutni logisztikai segítségükkel. A Magyar Posta minden évben az Országos Adventi Pénzadománygyűjtést is támogatja. 2020-ban a szeretet.éhség. kampány is a vírushelyzethez igazodott: kiegészült a „Szívpostával”. Az Ökumenikus Segélyszervezetet meghatározott összeggel támogatók egy olyan szerettüknek, akit nem tudtak karácsonykor személyesen meglátogatni, mézeskalácsszívet küldhettek, mely csomagok eljuttatása is a Postával történt.

2020-ban új támogatással bővült a szakmai kapcsolat. A Magyar Posta novemberben induló adventi, adományozásra és összefogásra ösztönző kampánya a hátrányos helyzetű családok megsegítésére és az Ökumenikus Segélyszervezet munkájának támogatására fókuszált. A családok Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész és Mautner Zsófi gasztroblogger segítségével közösen készítettek mézeskalácsot, karácsonyfadíszt és adventi képeslapokat. A közös akcióban a segélyszervezet jól ismert adományvonalának számával egyező, azaz 1353 darab ajándéktárgy készült, melyekre a postai csomagautomatákban lehetett rátalálni.

CSR3_mikuasgyar

Mikulásgyár

A Magyar Posta logisztikai partnerként 14 éve támogatja a MikulásGyárat. A szervező a Millenáris Parkban, MikulásGyár elnevezéssel, jótékonysági céllal ajándékokat gyűjt és azt a rászorulók között osztja szét. A Posta országosan a szolgáltató helyein, a postákon is átveszi a jótékonysági céllal küldött ajándékokat, amit a helyi Vöröskeresztek telephelyeire ingyen szállít, illetve a Millenáris Parkból is elszállítja a csomagokat a központi Vöröskereszt telephelyére.

A postai alapítású és érdekeltségű alapítványok, egyesületek és szervezetek támogatásával a Társaság a postai hagyományok és tradíciók tovább élését ösztönzi. A Posta által támogatott szakmai alapítványok, egyesületek, intézmények az alábbiak:

A Magyar Posta Zrt. támogatási és szponzorációs tevékenységének további részletei az évente kiadott Fenntarthatósági jelentésekből ismerhetőek meg.