E_felado_jegyzek_fejlec

ePostakönyv

INGYENES, ONLINE, LEVÉLFELADÁSOKAT SEGÍTŐ ALKALMAZÁS

Az ePostakönyv alkalmazás a Magyar Posta minden ügyfele számára egy előzetes regisztrációt követően díjmentesen elérhető. Az alkalmazás használatával a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése is egyszerűbb, illetve segítségével elektronikus feladójegyzék (továbbiakban: EFJ) állítható elő.

 

MIÉRT ÉRDEMES A POSTA ÁLTAL FEJLESZTETT ePostakönyv ALKALMAZÁST HASZNÁLNIA?

ePostakonyv_kaptar_javitott_20200706 EFJ_K_02_res_4

További előnyök megismeréséhez kattintson IDE!

Az alkalmazásban elérhető funkciók:

  • Elektronikus feladójegyzék (pdf. vagy xml formátumban) letöltése - technikai probléma esetén - lehetőséget termet arra, hogy akár e-mailben is beküldhesse az xml. adatállományt az efeladas@posta.hu központi e-mail címre
  • Kézbesítések – ez a funkció a kézbesítési igazolások alkalmazáson keresztüli elérését támogatja, amennyiben ezen az elektronikus csatornán keresztül kérte vissza ezt a hiteles dokumentumot.
  • Azonosított levéltermékek igénybevétele - eldöntheti, hogy darabszám szerint, vagy cím megadása mellett adja fel közönséges leveleit, vagy közönséges címzett reklámküldeményeit. Cím megadása opció választása esetén veheti igénybe Azonosított levél vagy Azonosított címzett reklámküldemény szolgáltatásunkat.
  • Könyvelt levélküldeményekre vonatkozóan az ügyfél saját azonosító adatainak nyomtatása - a saját azonosító mezőbe felvitt adatok a feladójegyzék nyomtatható példányán is megjelennek (PDF).
  • Számlakontroll riport - egy vagy több megadott megállapodás azonosítóra - meghatározott és beállított időintervallumon belül - lekérdezhetők az elektronikus feladójegyzékkel felvett levélküldemény-adatok.
  • Küldeményazonosító igénylés és átadás - lehetőség van a könyvelt levelek rögzítéséhez szükséges azonosítókat az alkalmazáson keresztül megigényelni, illetve az azonosítószámok szervezeten belüli átadása is biztosított.
  • Lezárt, beküldött jegyzékek IKR szám alapján történő visszakereshetősége - a lezárt, beküldött jegyzékek IKR száma (a jegyzéken szereplő küldemények postai felvételét segítő azonosító szám) az alkalmazásban is megjelenik.
  • Vámadatok kezelése a nemzetközi levelek esetében - a rendszerben rögzíthető az Európai Unión kívülre szóló levélküldemények vámkezeléséhez szükséges valamennyi adat, illetve kinyomtatható a vámáru nyilatkozat is.
  • Tömeges címzetti adatok betöltése - az alkalmazásban a címzetti adatok tömeges felvétele is lehetséges az alkalmazás által támogatott külső adatállomány formátumok importálásával.

Az ALKALMAZÁS használati feltételei szerződéses ügyfeleink számára

Online alkalmazásunk használata előzetes regisztrációhoz kötött és bármikor, bárhonnan ingyenesen elérhető. Díjhiteles vagy bérmentesítő gép használatra szerződött partnereink regisztrációs igényüket az erre rendszeresített Adatlapon jelezhetik. A részletes regisztrációs folyamat megismeréséért kattintson IDE!

A részletes regisztrációs folyamat megismeréséért kattintson IDE!

epostakonyv_folyamatabra_1100

Ismerje meg az alkalmazásunkat!

A küldeményrögzítés lépéseit bemutató, képernyőképekkel illusztrált interaktív segédlet megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre!

epostakonyv_360x235
Nemzetközi-küldemeny-rogzites_360x235px

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alábbi ikonokra kattintva – kategóriánként - a leggyakrabban feltett kérdéseket és a vonatkozó tudnivalókat találhatja meg.

alkalmazas_webefj_altalanos_kerdes_200x200

Általános kérdések

alkalmazas_webefj_adatbetoltes_200x200

Adatbetöltéshez kapcsolódó kérdések

alkalmazas_webefj_kuldemeny_azonosito_200x200

Küldeményazonosítót érintő kérdések

alkalmazas_webefj_rogzites_200x200

RÖGZÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

alkalmazas_webefj_feladojegyzek_zarolas_200x200

FELADÓJEGYZÉK ZÁRÁSA SORÁN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK

Nemzetközi_200x200

Nemzetközi küldeményeket érintő kérdések