E_felado_jegyzek_fejlec

WEBEFJ

INGYENES, ONLINE, LEVÉLFELADÁSOKAT SEGÍTŐ ALKALMAZÁS

Előzetes regisztrációt követően szerződéses partnereink számára díjmentesen elérhető. Használatával a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése is egyszerűbb, illetve segítségével elektronikus feladójegyzék (továbbiakban EFJ) állítható elő.

 

MIÉRT ÉRDEMES A POSTA ÁLTAL FEJLESZTETT WEBEFJ-T HASZNÁLNIA?

EFJ_K_01_res_v2

* Elektronikus feladójegyzék használatáért szerződéses partnereinknek a levélküldemények feladási díjából kedvezmény is érvényesíthető. A tájékoztatás nem teljes körű, bővebb információkért kérjük, kattintson ide.

Legújabb fejlesztéseink

EFJ_K_02_res_4

Ingyenes alkalmazásunkat folyamatosan fejlesztjük ügyfeleink igényeinek megfelelően, melynek köszönhetően az alkalmazásunkat 2019. február 4-től az alábbi új funkciókkal bővítettük:

 • Könyvelt levélküldeményekre vonatkozóan az ügyfél saját azonosító adatainak nyomtatása - a saját azonosító mezőbe felvitt adatok a feladójegyzék nyomtatható példányán is megjelennek (PDF).
 • Számlakontroll riport - egy vagy több megadott megállapodás azonosítóra - meghatározott és beállított időintervallumon belül - lekérdezhetőek az elektronikus feladójegyzékkel felvett levélküldemény-adatok.
 • Küldeményazonosító igénylés és átadás - lehetőség van a könyvelt levelek rögzítéséhez szükséges azonosítókat az alkalmazáson keresztül megigényelni, illetve az azonosítószámok szervezeten belüli átadása is biztosított.
 • Lezárt, beküldött jegyzékek IKR szám alapján történő visszakereshetősége - a lezárt, beküldött jegyzékek IKR száma (a jegyzéken szereplő küldemények postai felvételét segítő azonosító szám) az alkalmazásban is megjelenik.
 • Vámadatok kezelése a nemzetközi árutartalmú levelek esetében - a rendszerben rögzíthető az Európai Unión kívülre szóló levélküldemények vámkezeléséhez szükséges valamennyi adat, illetve kinyomtatható a vámáru nyilatkozat is.

Részeletes ismertetőért kattintson IDE!

További előnyök

 • Egy kattintással beküldhető az elkészített EFJ a Magyar Posta Zrt. rendszerébe.
 • Megkönnyíti a tömeges levélfeladásokkal járó feladatokat, hiszen kiváltja a papíralapú feladójegyzék használatot.
 • Számos kényelmi funkcióval rendelkezik:
          o szoftverbe ágyazott adatbázis támogatja a pontos címzést (utca, házszám szintű adatokkal).
          o a beépített címzéstámogatással ellenőrizhető a címek helyessége, valódisága.
          o segíti a leggyakrabban használt méretű borítékok, etikettek címzésének kinyomtatását.
          o a belföldi és nemzetközi tértivevény nyomtatása - akár leporellós, akár vágott formátumban - biztosított.
 • Hatályos EFJ-műszaki specifikáció szerinti elektronikus feladójegyzéket készít.
 • Nem kell külön bevizsgáltatni az elkészített adatállományt.
 • Kezeli a díjhiteles és a bérmentesítő géppel történő feladást is.
 • Könyvelt (pl.: ajánlott és tértivevényes levelek) és közönséges levelek esetében is alkalmas bontott címadatok megadására.
 • A levelek küldeményazonosítói az alkalmazáson keresztül megrendelhetők.
 • A program kiszámolja a feladáskor fizetendő díjat, így előre tudja, hogy a postán mennyit kell fizetnie a levél feladásáért.

A WEBEFJ használati feltételei

Online alkalmazásunk használata előzetes regisztrációhoz kötött és bármikor, bárhonnan ingyenesen elérhető díjhiteles vagy bérmentesítő gép használatra vonatkozó szerződéssel rendelkező üzleti partnereink számára. Az alkalmazás igénybevételi és felhasználási feltételeit ÁSZF szinten kezeljük, így a WEBEFJ alkalmazás használata külön szerződéskötés nélkül, előzetes regisztrációval vehető igénybe.

Üzleti partnereink részére

CÉGES IGÉNYBEJELENTÉS

 • Üzleti partnereinknek a cégadatokat és felhatalmazotti adatokat az e-ÁSZF egyik mellékletén, az Adatlapon kell előzetesen benyújtaniuk. Az Adatlap kitöltésével és elektronikus úton történő visszaküldésével egyidejűleg fogadják el az elektronikus szolgáltatásokra vonatkozó általános szerződési feltételeinket
 • Az Adatlapon a céges regisztrációhoz és a felhasználók céghez történő összerendeléséhez szükséges adatokat kérjük feltüntetni. Meglévő ÉnPostám regisztrációval rendelkező magánszemélyek is megadhatóak felhasználóként. A kitöltött Adatbekérő lapot elektronikus úton a kwradmin@posta.hu e-mail-címen várjuk vissza.
 • Regisztrációs folyamatunk kétlépcsős:
          o első lépésként a céget regisztráljuk rendszereinkben,
          o második lépésként azokat a felhasználókat, akiket WEBEFJ alkalmazás használatára a cég képviselője felhatalmazott.
 • A kétlépcsős regisztráció megtörténtéről a cég által kijelölt felhasználók egy aktiváló linken kapnak tájékoztatást. Egy egyszeri bejelentkezéssel a felhatalmazottak azonnal aktiválhatják regisztrációjukat és megkezdhetik az alkalmazás használatát.
EFJ_K_03_res

WEBEFJ HASZNÁLAT

Regisztrált felhasználóink a www.posta.hu honlapunkon keresztül bárhonnan, bármikor, ingyenes érik el a levélküldemények feladását és nyomtatványok kitöltését segítő postai EFJ előállító alkalmazást.

A regisztráció megkezdéséhez kattintson ide

Elektronikus feladójegyzék alkalmazáshoz kapcsolódó videók

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alábbi ikonokra kattintva – kategóriánként - a leggyakrabban feltett kérdéseket és a vonatkozó tudnivalókat találhatja meg.

alkalmazas_webefj_altalanos_kerdes_200x200

Általános kérdések

alkalmazas_webefj_adatbetoltes_200x200

Adatbetöltéshez kapcsolódó kérdések

alkalmazas_webefj_kuldemeny_azonosito_200x200

Küldeményazonosítót érintő kérdések

alkalmazas_webefj_rogzites_200x200

RÖGZÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

alkalmazas_webefj_feladojegyzek_zarolas_200x200

FELADÓJEGYZÉK ZÁRÁSA SORÁN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK