E_felado_jegyzek_fejlec

ePostakönyv

INGYENES, ONLINE, LEVÉLFELADÁSOKAT SEGÍTŐ ALKALMAZÁS

A Magyar Posta díjhiteles vagy bérmentesítő gépet használó ügyfelei számára alkalmazásunk egy előzetes regisztrációt követően díjmentesen elérhető el. Az alkalmazás használatával a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése is egyszerűbb, illetve segítségével elektronikus feladójegyzék (továbbiakban: EFJ) állítható elő.

 

MIÉRT ÉRDEMES A POSTA ÁLTAL FEJLESZTETT ePostakönyv ALKALMAZÁST HASZNÁLNIA?

epostakonyv_kaptar_800x636

* Elektronikus feladójegyzék használatáért szerződéses partnereinknek a levélküldemények feladási díjából kedvezmény is érvényesíthető. A tájékoztatás nem teljes körű, bővebb információkért kérjük, kattintson ide.

EFJ_K_02_res_4

További előnyök megismeréséhez kattintson IDE!

Az alkalmazás új funkcióinak megtekintéséhez kattintson IDE!

Az alkalmazásban elérhető funkciók:

  • Elektronikus feladójegyzék (pdf. vagy xml formátumban) letöltése - technikai probléma esetén - lehetőséget termet arra, hogy akár e-mailben is beküldhesse az xml. adatállományt az efeladas@posta.hu központi e-mail címre
  • Kézbesítések – ez a funkció a kézbesítési igazolások alkalmazáson keresztüli elérését támogatja, amennyiben ezen az elektronikus csatornán keresztül kérte vissza ezt a hiteles dokumentumot.
  • Azonosított levéltermékek igénybevétele - innentől kezdve eldöntheti, hogy darabszám szerint, vagy cím megadása mellett adja fel közönséges leveleit, vagy közönséges címzett reklámküldeményeit. Cím megadása esetén veheti igénybe Azonosított levél vagy Azonosított címzett reklámküldemény szolgáltatásunkat.
  • Könyvelt levélküldeményekre vonatkozóan az ügyfél saját azonosító adatainak nyomtatása - a saját azonosító mezőbe felvitt adatok a feladójegyzék nyomtatható példányán is megjelennek (PDF).
  • Számlakontroll riport - egy vagy több megadott megállapodás azonosítóra - meghatározott és beállított időintervallumon belül - lekérdezhetők az elektronikus feladójegyzékkel felvett levélküldemény-adatok.
  • Küldeményazonosító igénylés és átadás - lehetőség van a könyvelt levelek rögzítéséhez szükséges azonosítókat az alkalmazáson keresztül megigényelni, illetve az azonosítószámok szervezeten belüli átadása is biztosított.
  • Lezárt, beküldött jegyzékek IKR szám alapján történő visszakereshetősége - a lezárt, beküldött jegyzékek IKR száma (a jegyzéken szereplő küldemények postai felvételét segítő azonosító szám) az alkalmazásban is megjelenik.
  • Vámadatok kezelése a nemzetközi árutartalmú levelek esetében - a rendszerben rögzíthető az Európai Unión kívülre szóló levélküldemények vámkezeléséhez szükséges valamennyi adat, illetve kinyomtatható a vámáru nyilatkozat is.
  • Tömeges címzetti adatok betöltése - az alkalmazásban a címzetti adatok tömeges felvétele is lehetséges az alkalmazás által támogatott külső adatállomány formátumok importálásával.

Az ALKALMAZÁS használati feltételei

Online alkalmazásunk használata - külön szerződéskötés nélkül - előzetes regisztrációhoz kötött és bármikor, bárhonnan ingyenesen elérhető díjhiteles vagy bérmentesítő gép használatra vonatkozó szerződéssel rendelkező üzleti partnereink számára.

epostakonyv_folyamatabra_1100

A részletes regisztrációs folyamat leírás megtekintéséhez kattintson IDE!

Elektronikus feladójegyzék alkalmazáshoz kapcsolódó videók

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alábbi ikonokra kattintva – kategóriánként - a leggyakrabban feltett kérdéseket és a vonatkozó tudnivalókat találhatja meg.

alkalmazas_webefj_altalanos_kerdes_200x200

Általános kérdések

alkalmazas_webefj_adatbetoltes_200x200

Adatbetöltéshez kapcsolódó kérdések

alkalmazas_webefj_kuldemeny_azonosito_200x200

Küldeményazonosítót érintő kérdések

alkalmazas_webefj_rogzites_200x200

RÖGZÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

alkalmazas_webefj_feladojegyzek_zarolas_200x200

FELADÓJEGYZÉK ZÁRÁSA SORÁN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK