Hivatalos irat

posta_eloszto_level

TÚL A FORMALITÁSOKON

Állami vagy önkormányzati szervek, valamint jogszabályban meghatározott egyéb szervek, személyek jogszabályban meghatározott eljárásaiban vehetik igénybe a hivatalos irat szolgáltatást. Ugyanakkor megfelelve annak a kívánalomnak, hogy az ilyen módon kézbesített küldemények feladásához vagy kézbesítéséhez, illetve annak megkísérléséhez vagy azok időpontjához jogszabály jogkövetkezményt fűz vagy határidő számításának alapjául szolgál.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A HIVATALOS IRATNAK?

  • Megkülönböztetett kezelés

A hivatalos iratként feladott küldeményt kétszer kíséreljük meg házhoz kézbesíteni. A küldemény kézbesítéséről minden esetben visszaigazolást kap a feladó, azaz a tértivevényt visszakézbesítjük számára. A hivatalos irat tértivevénye bizonyító erejű okiratnak számít.

  • Kedvező feltételekkel vehető igénybe

Igény esetén kedvező feltételekkel szerződést köthet, így akár utólagos fizetési lehetőséget is választhat. Szolgáltatásunk az ország valamennyi postáján igénybe vehető amennyiben 2 kg-os tömeghatárt nem lépi át a küldemény. 2 kg-ot meghaladó tömeg esetén az érintett szolgáltató helyek listáját honlapunkon itt találja. A hivatalos irat kérhető saját kézbe kézbesíteni.

Mit kell még tudni a küldemény feladásáról?

A hivatalos iratok ajánlott küldeményként tértivevény szolgáltatás igénybe vételével adhatók fel - a külön ehhez a szolgáltatáshoz rendszeresített tértivevénnyel. A hivatalos irat tértivevény megfelelő rovatainak kitöltése során a feladó köteles megjelölni, hogy eredménytelen házhoz kézbesítés esetén a szolgáltató a jogosult átvevőt milyen típusú értesítővel tájékoztassa.

MILYEN ÁRON VEHETI IGÉNYBE?

A hivatalos irat díja megtalálható a Posta szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei oldalon, de érdeklődhet a postákon is.

HOVÁ FORDULHAT TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT?

Keresse Ügyfélszolgálatunkat a 06-1-767-8282 telefonszámon vagy e-mailben!

További hasznos tudnivalók