Lezárult vámkezelésre vonatkozó felülvizsgálati kérelmek benyújtása

Utólagos, új vám-árunyilatkozat benyújtásával járó vámkezelés igénybevételére szolgál. A szolgáltatás elérhető magánszemélyek számára abban az esetben, ha küldeményük vámkezelése automatikus postai eljárásban történt, de a felülvizsgálatot eltérő adókulcs vagy értékeltérés indokolja; alkalmazható magánszemélyek és szervezetek esetén, ha az eredeti eljárás megbízásos postai vámkezeléssel történt; továbbá igénybe vehető szervezetek automatikus vámkezelésű küldeményeihez kapcsolódóan, az utólagos vámeljárás lefolytatására vonatkozó kérelmen szereplő feltételek szerint.

Az adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatás az oldalon, az Információk cím alatt az Adatkezelési Tájékoztató menüpontban található.

A Postai Vámügynökség felülvizsgálati kérelem alapján történő vámkezelés lefolytatására vonatkozó megbízása DÍJKÖTELES szolgáltatás.

Felhívjuk figyelmét, hogy a beküldött kérelem először postai vámügynöki elbírálás alá esik. Amennyiben ennek eredményeként kezdeményezhető módosítás utólagos vámigazgatási eljárásban, az uniós vámjog alapján a hatóság a benyújtott kérelem befogadását követő 120 naptári napon belül hoz döntést.

 

For the use of our English form please click here.

Választható (letölthető) kérelem:

Kérelem utólagos vámeljárás lefolytatásához:

Alkalmazható a nyomtatványon feltüntetett esetekben utólagos vámkezelés, vagyis a megbízásos postai vámkezelés felülvizsgálati kérelem alapján szolgáltatás igénybe vétele céljából.

*Ajándékként történő vámkezeléshez hasznos információk ITT elérhetőek.

Kötelezően csatolandó dokumentumok:

A kérelmen felül kötelezően csatolandó dokumentumok listája

A kinyomtatott és aláírt kérelemhez csatolandó dokumentumok.

Köszönjük, hogy kitöltötte űrlapunkat!

A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
+36
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
Telefonszám megadása nem kötelező, de gyorsíthatja az ügyintézést. Munkatársaink telefonon csak akkor jelentkeznek, ha azt a konkrét ügy indokolja.
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
A nemzetközi postai küldeményazonosító első 2 karaktere betű, amit 9 számjegy követ és 2 betűvel végződik. A kezdőbetű minden esetben az U, L, R, C, E, V betűk egyike. Pl. UU123456789CN. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ettől eltérő azonosító, mint például rendelésszám, nem alkalmas postai küldeményazonosításra.
A mező kitöltése kötelező.
A felülvizsgáltatni kívánt NAV döntést tartalmazó igazoláson szereplő azonosító.

vagy

A felülvizsgálathoz (új vámkezelés indításához) kérjük, csatolja a vámkezelési megbízást és a kapcsolódó dokumentumo(ka)t A maximális csatolási összméret 10 MB, csatolmányonként legfeljebb 2 MB. Elfogadott fájlformátumok: JPEG, JPG, MSG, PDF, PNG, XPS
Legalább 1 fájl feltöltése kötelező.
Hiba történt a feltöltés során. Hiba történt a feltöltés során. - file darabszám Nem megenegdett fájltípus A feltöltött fájl(ok) meghaladja(k) a megengedett méretet

Feltöltendő fájlok ({{filesSize}} MB)

{{f.name}} - {{getFileSizeInMb(f.size)}} MB

Feltöltött fájlok

{{filename}}