Lezárult vámkezelésre vonatkozó felülvizsgálati kérelmek benyújtása

Utólagos, új vám-árunyilatkozat benyújtásával járó vámkezelés igénybevételére szolgál. A szolgáltatás elérhető magánszemélyek számára abban az esetben, ha küldeményük vámkezelése automatikus postai eljárásban történt, de a felülvizsgálatot eltérő adókulcs vagy értékeltérés indokolja; alkalmazható magánszemélyek és szervezetek esetén, ha az eredeti eljárás megbízásos postai vámkezeléssel történt; továbbá igénybe vehető szervezetek automatikus vámkezelésű küldeményeihez kapcsolódóan, az utólagos vámeljárás lefolytatására vonatkozó kérelmen szereplő feltételek szerint.

A Postai Vámügynökség felülvizsgálati kérelem alapján történő vámkezelés lefolytatására vonatkozó megbízása DÍJKÖTELES szolgáltatás.

Felhívjuk figyelmét, hogy a beküldött kérelem először postai vámügynöki elbírálás alá esik. Amennyiben ennek eredményeként kezdeményezhető módosítás utólagos vámigazgatási eljárásban, az uniós vámjog alapján a hatóság a benyújtott kérelem befogadását követő 120 naptári napon belül hoz döntést.

 

For the use of our English form please click here.

Választható (letölthető) kérelem:

Kérelem utólagos vámeljárás lefolytatásához:

Alkalmazható a nyomtatványon feltüntetett esetekben utólagos vámkezelés, vagyis a megbízásos postai vámkezelés felülvizsgálati kérelem alapján szolgáltatás igénybe vétele céljából.

*Ajándékként történő vámkezeléshez hasznos információk ITT elérhetőek.

Kötelezően csatolandó dokumentumok:

A kérelmen felül kötelezően csatolandó dokumentumok listája

A kinyomtatott és aláírt kérelemhez csatolandó dokumentumok.

Köszönjük, hogy kitöltötte űrlapunkat!

A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
+36
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
Telefonszám megadása nem kötelező, de gyorsíthatja az ügyintézést. Munkatársaink telefonon csak akkor jelentkeznek, ha azt a konkrét ügy indokolja.
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
A nemzetközi postai küldeményazonosító első 2 karaktere betű, amit 9 számjegy követ és 2 betűvel végződik. A kezdőbetű minden esetben az U, L, R, C, E, V betűk egyike. Pl. UU123456789CN. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ettől eltérő azonosító, mint például rendelésszám, nem alkalmas postai küldeményazonosításra.
A mező kitöltése kötelező.
A felülvizsgáltatni kívánt NAV döntést tartalmazó igazoláson szereplő azonosító.

vagy

A felülvizsgálathoz (új vámkezelés indításához) kérjük, csatolja a vámkezelési megbízást és a kapcsolódó dokumentumo(ka)t A maximális csatolási összméret 10 MB, csatolmányonként legfeljebb 2 MB. Elfogadott fájlformátumok: JPEG, JPG, MSG, PDF, PNG, XPS
Legalább 1 fájl feltöltése kötelező.
Hiba történt a feltöltés során.

Feltöltendő fájlok ({{filesSize}} MB)

{{f.name}} - {{getFileSizeInMb(f.size)}} MB

Feltöltött fájlok

{{filename}}

A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.