A képen egy ajánlott szelvényt kitöltő kéz látható.

Értéknyilvánítás

Tudja biztonságban értékes küldeményét!

 • Ha értékes küldeményt ad fel: használja az értéknyilvánítást!
 • Biztonság – Küldeménye az értéknyilvánítással a postai kezelés minden szakaszában kiemelt kezelést kap.
 • Felső értékhatár :
    Belföldi levél esetében nincs felső értékhatár – Az értéknyilvánítás maximális forintértéke a belföldi   forgalomban nincs korlátozva
    Belföldi csomag esetében meghatározott felső határ van, melynek részleteit az ÁSZF terméklapjai   tartalmazzák.
 • Kártérítés kapható – amennyiben küldeményén összegszerűen feltünteti tartalmának (valós) pénzbeli értékét, a küldemény elveszése, megsemmisülése, sérülése vagy hiányossága esetén a feltüntetett összeg alapján kártérítést fizetünk Önnek.
 • A szolgáltatás díjáról Díjszabások oldalunkon, a terméklapon vagy a postákon kérhet információt.
 • Az értéknyilvánítást speciálisan lezárt küldemények esetén lehet igénybe venni a könyvelt küldemények feladóvevényének kitöltése mellett. A küldemény értékét annak burkolatán, illetve kísérő okiratán kell feltüntetni. Nemzetközi forgalomban az értéknyilvánítás összege országonként eltérő összegben kerül meghatározásra, melyről az Országlapok oldalunkon tájékozódhat.
 • Az értéknyilvánított levél és csomag lezárására vonatkozó speciális szabályokról a Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei oldalon talál bővebb információt.

10.000 Ft értékű levelet szeretnék feladni. A küldemény értékét hol kell jeleznem?

Az értéknyilvánítással feladott levél burkolatán és/vagy a címiraton kell Önnek számmal és betűvel – Magyarország mindenkori törvényes fizetőeszközében kifejezve – megjelölnie az értéknyilvánítás összegét.

Külföldre szeretnék 5.000 Ft értékű levelet feladni, lehetséges ez?

Az Országlapok kiadványunkban tájékozódhat arról, hogy az adott országba feladható-e a levél küldeménye értéknyilvánítással. Illetve megtekintheti azt is, hogy mennyi lehet az értéknyilvánítás legmagasabb összege.