POSTA_Premium_Magyar_Allampapir_banner_1920x400px

Prémium Magyar Állampapír

ÉRTÉKÁLLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON

Ingyenes Kincstári számlanyitással a Postán.

A Prémium Magyar Állampapír inflációhoz kötött, változó kamatozású dematerializált állampapír, mely adagolt kibocsátás keretében kerül értékesítésre.

A 2027J és a 2029I sorozatoktól kezdődően:

  • Futamidő: 4 és 6 év
  • Alapcímlet: 1 Ft (a korábbi 1.000 Ft helyett)
  • az első kamatperiódusra: fix éves kamat

A kifizetendő kamat mértéke - az első kamatperiódus kivételével – a kamatbázisból és a kamatprémiumból tevődik össze.

A kamatbázis – az első kamatperiódus kivételével – megegyezik a megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértékével, azzal, hogy amennyiben ez az érték nulla vagy negatív lenne, akkor a kamatbázis 0%-kal, azaz nulla százalékkal egyenlő.

Adott sorozat e kamatbázis felett biztosít változó Kamatprémiumot. A Kamatprémium mértékének meghatározására minden sorozat esetében a vonatkozó Államadósság Kezelő Központ (továbbiakban ÁKK) Nyilvános Ajánlattételében kerül sor.

Kamatfizetés - az első kamatperiódus kivételével - évente történik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

Kinek ajánljuk?

  • Akiknek fontos a tőkevédelem, hiszen a hozamkörnyezet változásától függetlenül az állampapír lejáratakor biztosított a befektetett tőke visszafizetése;
  • akiknek fontos, hogy befektetéseiken pozitív reálhozamot érjenek el;
  • akik inflációhoz kötött befektetési lehetőségeket keresnek;
  • akik előnyben részesítik az átlátható befektetési megoldásokat, hiszen az állampapír minden esetben a Meghatározott Kamatbázis Kamatprémiummal növelt értékét fizeti;
  • akiknek fontos, hogy a Magyar Állam, mint Kibocsátó biztosítsa a Kötvény kifizetéseit (kamat + tőke).

A Magyar Posta Zrt. a Magyar Államkincstár függő ügynöke, függő ügynöki engedélyének száma: H-EN-III-274/2019.

Az állampapírt értékesítő posták listája megtalálható a PostakeresőbenCsekkbefizetés, pénzügyi és befektetési szolgáltatások kategóriában, a „Dematerializált állampapírok” címkére leszűrve.
Részletes díjakról a Magyar Államkincstár Üzletszabályzatából tájékozódhat.

A Prémium Magyar Állampapír forgalomba hozatalának és forgalmazásának általános feltételeit a hatályos Ismertető és az adott sorozatra vonatkozó Nyilvános Ajánlattétel tartalmazza, melyek megtekinthetők a forgalmazóhelyeken, illetve a www.allampapir.hu honlapon. Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak.