PP_2022_szavaz_szoveges_1920x400

Szavazzunk a 2022-es postás példakép-jelöltekre!

Idén ismét rengeteg jelölés érkezett postai munkatársakra, válasszuk ki közülük 2022 Postás példaképét!

A szavazás lezárult. Köszönjük a szavazatokat!

A Magyar Posta 2017-ben, a 150 éves jubileumi programsorozat egyik elemeként alapította a Postás Példakép Díjat, mely azóta töretlen népszerűségnek örvend. Az elismerés célja, hogy megtaláljuk és bemutassuk azokat a munkatársakat, akik szakmai teljesítményükkel és hozzáállásukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, az ügyfelek bizalmát élvezik, és kollégáik körében is elismertek. Idén ismét rengeteg jelölés érkezett, mi ismét bizonyítja, hogy a postások szerepe különleges a társadalomban. Közülük bemutatjuk a szakmai zsűri által kiválasztott hat Postás Példakép-jelöltet, akikre bárki szavazhat.

A szavazás szeptember 12-től október 3-án 12.00 óráig tart.

Döntsük el közösen, hogy a hat kiváló postás közül ki legyen idén a Postás Példakép! A jelöltekről készült bemutatkozó film itt tekinthető meg.

 
 
Andi-286x429px

Andi - A jól felkészült POSTÁS

DAJKA ANDRÁSNÉ ANDI

MUNKAHELY: AJKA 1 POSTA

MUNKAKÖR: PÉNZÜGYI ÉRTÉKESÍTŐ

 

Andi 35 éve dolgozik Ajka 1 postán. Helyettes munkakörben került a postához, és az elmúlt években több helyen is kipróbálta magát. Végül a ranglétrát végigjárva az értékesítési területen találta meg azt, amit mindig is szeretett volna csinálni.

Andi már 4-5 évesen a nagymamájával együtt kézbesített a nyári szünetben, amikor pedig felnőttként a Postánál kezdett el dolgozni, akkor édesanyja álmát teljesítette. Nem kellett neki sok idő ahhoz, hogy rájöjjön, ez az ő útja. Imádja a munkáját, állandóan képzi magát, soha nem ül be felkészületlenül a pult mögé. Andi jól kialakult ügyfélkörrel rendelkezik, az ügyfelek bizalommal fordulnak hozzá. Évek óta a 300-as értékesítői klub tagja. Az éves biztosítási versenyben szintén évek óta aranyérmes. Nagylánya már felnőtt, kisfia azonban még ad elég feladatot szabadidő helyett.

Évi286x429px

ÉVA – AKIT MÉG A KUTYÁK IS SZERETNEK

HAJDÚ ÉVA

MUNKAHELY: SZEKSZÁRD 1 POSTA

MUNKAKÖR: KÖRZETI HELYETTES KÉZBESÍTŐ, ÉRTÉKESÍTŐ

 

Éva 2017-től dolgozik a Magyar Postánál. Körzeti helyettesként ő tanítja be az új dolgozókat - köztük saját fiát is - hatalmas sikerrel. Munkavégzése során nemcsak oktat, hanem motivál, ügyfélpanaszt kezel, és értékesít. Éva állandóan tanul, fejleszti magát, hogy minél magasabb színvonalon végezhesse munkáját ügyfelei és vezetői megelégedésére. Sőt, postás mivolta ellenére, a kutyák is örömmel fogadják, mert velük is barátságos, és könnyen ’szót ért’.

Éva egy igazi jelenség, aki szilveszterkor trombitával, péntek 13-án rózsaszín plüss szerencsemalaccal, négylevelű lóherével díszített kerékpárjával, Mikuláskor pedig télapó-sipkában gördül végig az utcán a környékbeliek legnagyobb örömére. Szabadidejét gyermekeinek szenteli, akikkel szívesen főznek együtt, kertészkednek, a lányokkal pedig gyöngyöt fűznek.

 

János286x429px

JÁNOS – LÉTELEME A GYALOGLÁS

BIHARI JÁNOS

MUNKAHELY: MISKOLC 23 POSTA

MUNKAKÖR: KÉZBESÍTŐ

 

János 23 éve dolgozik a Postánál. 20 éve ugyanabban a járásban viszi a leveleket minden nap. János a húga révén került a vállalathoz, de a mai napig nem bánta meg, hogy belépett a Postához. Jánost szinte már családtagként kezelik a járásában, mindenkit ismer, generációk nőttek fel a szeme előtt. Megbízható, szakmailag jól felkészült, pontos, körültekintő, az ügyfelek és a munkatársai mindig számíthatnak rá. Segítőkészsége, teherbírása kiemelkedő. Sőt, ha szükség van rá, gyógyszert vált ki idős címzettjeinek, de a kerti munkákba is szívesen besegít.

János gyalogos kézbesítőként dolgozik, naponta 20 kilométert tesz meg. Annyira szereti a gyaloglást, hogy ha szabadságon van, akkor sem bír megállni. Csak akkor ül meg nyugton, ha kapásra vár kedvenc horgászhelyén.


József-jo-286x429px

JÓZSEF – A SZELÍD MOTOROS

FERENCZ JÓZSEF

MUNKAHELY: BUDAPEST 112 POSTA

MUNKAKÖR: KÉZBESÍTŐ

 

József 12 éve dolgozik a Postánál, 5 éve immár Gazdagréten. Ügyfelei elismerően nyilatkoznak róla. Segítőkészsége, közvetlensége, kedvessége miatt ragaszkodnak hozzá olyannyira, hogy nem ritka, hogy hőségben hideg ásványvízzel, hidegben forró kávéval várják. Cserébe ő, magas termetének köszönhetően, akár a villanykörtét is becsavarja az idős ügyfeleknek – létra nélkül. Az új munkavállalók betanításában szívesen részt vesz, munkatársaival szemben nagyon segítőkész, kedves, rá mindig lehet számítani.

A feladatát pontosan, alaposan végzi. József gyalogos kézbesítő, naponta akár 8-10 km-t is megtesz kis kézikocsijával, így szabadidejében már inkább szívesebben motorozik vagy videojátékokkal kapcsolódik ki – azonban kizárólag akkor, ha 13 és 16 éves gyermekei mellette erre marad ideje.


Robi-jo-286x429px

RÓBERT– A „NÉGYKERéken járó PSZICHOLÓGUS”

TÉGLÁS RÓBERT

MUNKAHELY: JÁSZBERÉNY 1 POSTA

MUNKAKÖR: KÉZBESÍTŐ

 

Róbert 26 éve dolgozik a vállalatnál. Már gyerekkorában a nyári szünidőben kipróbálta a kézbesítést. Felnőttként 13 évig kerékpárral, majd 12 éve már gépkocsival kézbesít. Napi 100 km-t is megtesz a tanyavilágban, túlnyomórészt erdős területen, ami különösen nagy helyismeretet igényel. Sokszor ő az egyetlen kapocs az idős ügyfelekhez. Nincs olyan ember, aki nem ismerné őt a járásában. Ismertségének köszönhetően sokszor kínálják kávéval, süteménnyel. Szívesen beszélget az ügyfelekkel, meghallgatja a problémáikat, és ha tud, segít.

Róbert igazi társasági, közösségi ember, a Posta által szervezett rendezvények aktív résztvevője, és gyakorlott Mikulás is, a környékbeli gyerekek legnagyobb örömére. Ha mégis csöndre vágyik, akkor horgászással üti el az időt.


.

Mónika-286x429px

MÓNIKA – A NYITOTT ÉS KÍVÁNCSI

SERFŐZŐ MÓNIKA

MUNKAHELY: SZIGETSZENTMIKLÓS 1 POSTA

MUNKAKÖR: EGYESÍTETT KÉZBESÍTŐ

 

Mónika 8 éve dolgozik a Postánál. Szigetszentmiklós egyik legnehezebb kézbesítési terepén, a „buckában” kézbesít, jelenleg e-bike-kal. Nemrég szerzett segédmotorkerékpáros jogosítványt és bízik benne, hogy egyszer a Kyburzot is kipróbálhatja. Szívesen vesz részt az új technológiák, eszközök bevezetésében. Számára a biciklivel kézbesítés a legzordabb időjárási körülmények között is kikapcsolódás. Mónikának a családdal, szeretett hivatásával és az ügyfelekkel együtt kerek a világ. Ügyfeleit jól ismeri, empatikus személyisége, szakértelme miatt bizalommal fordulnak hozzá.

Szabadidejében sokat olvas és kertészkedik.10 éve derült fény autoimmun betegségére, amely miatt az arcán összefüggő bőrhiba alakult ki. Ez azonban sem az ügyfelek, sem a kollégák számára nem jelent problémát, sőt, ők adnak erőt Mónikának, hogy továbbra is vidáman, energikusan végezhesse napi feladatait.

Az itt bemutatott jelöltek valamennyien kiváló postások. Bár közülük csak egyvalaki nyerheti el a Postás Példakép díjat, valójában mindannyian nyertesek, akiket egy feledhetetlen élményekkel teli nappal is jutalmaztunk. Gratulálunk nekik!

Peldakep-jeloltek-9113-700px

Postás Példakép Díj 2022 Részvételi játékszabályzat és Adatkezelési tájékoztató