Készpénzátutalási megbízás (sárga csekk)

Kézből - Bankba

Ha ügyfele, az Ön által nyújtott szolgáltatás esedékes díját, esetleges tartozását a postákon fizetné be az Ön bankszámlájára, országos hálózatunknak köszönhetően Készpénzátutalási megbízáson könnyen, kényelmesen és gyorsan megteheti.

  • A szolgáltatás keretében a számlatulajdonosnak az általa nyújtott szolgáltatások, termékek ellenértékének, kintlévőségének ügyfelektől történő begyűjtésre van lehetősége. Szolgáltatásunkat ezért főként közüzemi szolgáltatók (víz, áram, csatorna, gáz, távfűtés), távközlési szolgáltatók, pénzügyi szolgáltatók, biztosítótársaságok, állami intézmények, önkormányzatok, csomag- és áruküldők, társasházak részére ajánljuk.
  • Gyors, praktikus - A kényelmesen feladható Készpénzátutalási megbízással a befizetések összege és a hozzá tartozó információk legkésőbb két munkanap alatt eljutnak az Ön számlavezető bankjához.
  • Igényekhez igazodó - A befizető ügyfelek készpénzben vagy bankkártyával is befizethetik a Készpénzátutalási megbízás összegét. A bankkártyával történő csekkbefizetésről itt talál további információkat.
  • Egyszerű - Ahhoz, hogy Ön és cége igénybe vehesse a szolgáltatást elegendő bankjuk engedélye a szolgáltatás fogadásáról, illetve szükség esetén egy megállapodás a Posta Elszámoló Központtal a befizetések adatainak átadásáról. A szolgáltatáshoz szükséges Készpénzátutalási megbízás nyomtatványt Ön megszemélyesítésre szerződéssel rendelkező gyártóktól szerezheti be, de a Posta Elszámoló Központ is vállalja a nyomtatvány előállítását. Sőt, hogy Önnek még kényelmesebb legyen, a Posta Csoport tagjaként, az EPDB Zrt. a készpénzátutalási megbízások perszonalizálását, nyomtatását és borítékolását is vállalja. A szerződött gyártók listáját, valamint a Posta Elszámoló Központ, és az EPDB Zrt. elérhetőségeit itt találja.
  • Rugalmas - A Készpénzátutalási megbízás szolgáltatás igénybevétele esetén Ön határozhatja meg a szolgáltatás teljesítésének és a befizetési információk átadásának módját. A teljesítés módját egyszerűen és áttekinthetően, a Készpénzátutalási megbízás nyomtatvány tőszelvényének alsó, fehér felületén, az úgynevezett OCR sávban elhelyezett tranzakció és (a befizetések feldolgozásából származó információk átadásának tartalmára és formájára utaló) output (kimeneti) kód kiválasztásával teheti meg. A befizetési információ átadható számítógépes adatállomány, a Készpénzátutalási megbízás nyomtatványról készített képmásolatok, vagy sornyomtatott (leporelló) formában is. Az elszámolás-forgalmi adatok mellett a Készpénzátutalási megbízás nyomtatványról készült képeket akár számítógépes adatállományban is eljuttatjuk ügyfeleink részére.
  • Biztonságos - Amennyiben a feldolgozásból származó információkat számítógépes adatállományban kéri, kiemelt szerepe van a befizetőazonosítónak, amely a befizető nevének és címének azonosítására szolgál, és amely egyúttal a befizetéshez kötődő egyéb információkat is tartalmazza, mint például a fizetés jogcímét, vagy esedékességét. A befizetőazonosítót minden esetben a kedvezményezett számlatulajdonosok alakítják ki a Pénzforgalmi Üzletszabályzat 4. sz. mellékletében meghatározott keretek között.
Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók