A képen egy Postai lezárás feliratú címke látható.

Postai Lezárás

Tegyen küldeménye biztonságáért!

Nem szükséges bajlódnia küldeményei lezárásával, a Posta megoldja Ön helyett!

  • Kényelmes, mert a szolgáltatás bármely postán igénybe vehető.
  • Professzionális, mert megfelelő lezárás hiányában a Magyar Posta elvégzi azt a Postai lezárás szolgáltatás keretében. Zsineggel át nem köthető küldemények (például vékony borítékok) esetében a lezárást postai lezárás címkével végzi el a Posta, melyet a feladó aláír, majd keletbélyegzővel is lebélyegezzük azt.
  • A doboz alakú értéknyilvánításos küldemények postai lezárásakor a feladó által alkalmazott lezáráson túl a küldeményt átkötjük, majd postai lezárás címkével a zsineg végeit leragasztjuk, melyet a feladó aláír, majd keletbélyegzővel is lebélyegezzük azt.
  • Biztonságos, mert a feladó jelenlétében a Posta által lezárt küldemény tartalmáért a Posta ugyanolyan felelősséggel tartozik, mintha a lezárást a feladó végezte volna. A postai lezárás a Posta felelősségének kereteit és mértékét nem növeli, és nem módosítja.

A postai küldemények megfelelő lezárásáról az ÁSZF ad részletes tájékoztatást.
Az eseti igénybevétel alkalmával fizetendő fix díjat a terméklapok és a mindenkori díjszabásunk tartalmazza.

Egy 52.000 Ft értékű csomagot hogyan kell becsomagolni?

Postacsomagot értéknyilvánítással (a kereskedelmi szokás szerint nem csomagolt áruk kivételével) csak csomagolva lehet feladni. A csomagolás a postacsomag tartalmához és súlyához igazodóan megfelelő erősségű kartondoboz, faláda, fa-, műanyag- vagy fémdoboz, vagy vászonzsák lehet.

Az 50.000 Ft és 100.000 Ft közötti értéknyilvánítással feladott postacsomagok csomagolóanyagának összeérő széleit vagy a kötöző zsineg végeit postai lezáráscímkével kell ellátni úgy, hogy azok nyilvánvaló megsértése nélkül a tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. A teljesen felragasztott postai lezárás címkét úgy kell aláírni vagy egyedi bélyegzőlenyomattal ellátni, hogy annak egy része a postai lezárás címkére, a másik része a burkolatra kerüljön. A postai lezárás címkék nem fedhetik egymást és nem érhetnek össze.