csomagtértivevény-1920x400

Belföldi tértivevényes csomag kézbesítési igazolás

Mi mindenképpen értesítjük, ha a címzett átvette a neki szánt csomagot! Az átvételt bizonyító okiratot papíralapon kapja vissza.

Mit nyújtunk a tértivevény szolgáltatással?

A szolgáltatás keretében feladott postacsomag kézbesítésekor a címzettel, vagy a jogosult átvevővel a tértivevény lapon elismertetjük a küldemény átvételét, és ezt követően pedig azt visszaküldjük Önnek. A küldemény egyedi azonosítója alapján, a postacsomag életútja nyomon követhető.

HOGYAN TUDJA IGÉNYBE VENNI A SZOLGÁLTATÁST?

Amennyiben a postacsomagot tértivevény többletszolgáltatással kívánja igénybe venni, elég a feladás előtt a papír alapú nyomtatványt kitölteni.

Nemzetközi tértivevény

A szolgáltatás keretében feladott nemzetközi csomag kézbesítésekor a címzettel, vagy a jogosult átvevővel elismertetjük a küldemények átvételét. Ezt követően az erről szóló – jogi eljárásban bizonyító erejű – okiratot papír alapon visszaküldjük Önnek. A nemzetközi forgalomban azonban nem minden ország postai szolgáltatója vállalja a tértivevény címzettel történő aláíratását, így ezekben az esetekben a postai szolgáltató postai aláírással és keletbélyegzővel igazolja a tértivevényen a kézbesítést. Az Országlapok oldalunkon tájékozódhat arról, hogy az adott célországban a postai szolgáltató vállalja-e ezt a tevékenységet.

A szolgáltatás díjáról a Díjszabások oldalunkon, a terméklapon, vagy a postákon kérhet információt.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – GYIK

I. Papíralapú tértivevény

1.) Minden belföldi postacsomaghoz igénybe vehető a tértivevény többletszolgáltatás?

Igen, az MPL Postacsomaghoz és az MPL Üzleti csomaghoz is igénybe vehető a tértivevény többletszolgáltatás, a tértivevény nyomtatvány kitöltésével.

2.) Nemzetközi csomag esetében is elérhető a tértivevény?

Igen, a nemzetközi csomag esetén is igénybe vehető a tértivevény többletszolgáltatás, a tértivevény nyomtatvány kitöltésével. Nemzetközi forgalomban azonban nem minden ország postai szolgáltatója vállalja a tértivevény címzettel történő aláíratását. Az Országlapok oldalunkon tájékozódhat arról, hogy az adott célországban a postai szolgáltató vállalja-e ezt a tevékenységet.