HUNFILA 2016 – Szent Márton szellemében

Összesen 12 ország, 190 kiállítója, 807 keretnyi terjedelemben, közel 10 ezer albumlapnyi bélyeg - az elmúlt 45 év legnagyobb keretszámú hazai kiállítását rendezték május 6-8-án Szombathelyen, az Agora Szombathelyi Kulturális Központban.

Szombathely_blokk_sA Szent Márton Emlékév keretében létrejött kiállítás ünnepélyes megnyitóján Szauer Tamás a Magyar Posta Zrt. általános vezérigazgató-helyettese dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel és dr. Puskás Tivadar polgármesterrel közösen bocsátotta forgalomba az alkalomra készült bélyegeket.
A hagyományok szerint egy feláras bélyegblokk és kétcímletű alkalmi bélyegsorozat kibocsátásával köszöntötte a Magyar Posta a bélyeggyűjtők legnagyobb ünnepét. A blokk bélyegképének fő motívuma Szent Márton-hermája, valamint egy római kori oszlopfő, míg a bélyegsorozaton a Sempronius család síremléke, a Püspöki palotából egy római kori jelenet, a Szentháromság szobor, illetve a Székesegyház szentély részlete található.
A bélyegnap megnyitóján adták át 2015 legszebb magyar bélyegének tervezői és kivitelezői díját, melyet Baticz Barnabás grafikusművész, illetve a Pénzjegynyomda vehetett át a tavalyi bélyegnapi bélyegsorozatért.

Tekintse meg Szombathely város hivatalos honlapján található fényképes beszámolót!

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

További hírek