Ezüstöt ér a magyar bélyeg

2015. október 15.

 

Ötvennél is több bélyeg közül a második helyet érte el a Magyar Posta újdonsága a PostEurop tagországok körében meghirdetett EUROPA bélyegszépségverseny internetes közönségszavazásán.

Idén a Régi játékok témát dolgozták fel a tagországok. A Magyar Posta bélyegkisívén a Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely féltett kincsei közül látható néhány. A bélyegszépségversenyen az első címlet vett részt. A kisív kétféle bélyegképe közül az egyiken sárközi babák és a budapesti játékműhelyekből „Grabóka” fajátékok, masé lovas huszár és „Bergengócia favár” látható. A másik bélyegen matyóruhás fababák, kovácsolók légjáték, lovas kocsi és vásári játék juhásszal elnevezésű tárgyak szerepelnek. A keretrajzon a múzeum gyűjteményének további darabjai találhatók.

A rangos filatéliai megmérettetés hagyományosan két kategóriában hirdet győztest. A szakmai zsűri döntése szerint az Orosz Posta bélyege lett a legszebb, második a svéd, harmadik pedig Lettország bélyege lett

.Az internetes közönségszavazáson a török bélyegkisív érdemelte ki az első helyet, második lett a magyar bélyeg, s a harmadik helyet pedig a finnek szerezték meg.

A díjnyertes bélyeg ezen a linken vásárolható meg a webshopban.

Nem ez az első alkalom, amikor a magyar bélyeg sikeresen szerepelt az EUROPA bélyeg szépségversenyen: 2008-ban, 2009-ben és 2012-ben elhoztuk az első díjat, 2011-ben és 2013-ban pedig a második helyezést nyertük el.

A Magyar Posta korábbi években elért helyezései a PostEurop által meghirdetett EUROPA bélyegszépségversenyen:

  • EUROPA 2008: Levélírás - I. helyezés
  • EUROPA 2009: Asztronómia - Csillagászat - I. helyezés
  • EUROPA 2010: Gyermekkönyvek - I. helyezés
  • EUROPA 2011: Erdők - II. helyezés
  • EUROPA 2012: Látogatás - I. helyezés
  • EUROPA 2013: Postai furgonok - II. helyezés

Köszönjük Mindenkinek, aki szavazatával a magyar bélyeget támogatta!

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások