A böngészőn keresztül otthonunkba érkező digitális adat nagy része hasznos tartalom, ám, sajnos, előfordul a kártékony megtévesztő átverés is, ezért kiemelten fontos számítógépünk, böngészőnk folyamatos frissítése.

A böngészők fejlesztői igyekeznek naprakészen tartani terméküket az egyre kifinomultabban támadó webhelyekkel szemben. A frissítések engedélyezése sokszor nyűgnek tűnhet, de megéri, hiszen így megtörténhet az esetleges biztonsági rések befoltozása, az adathalász módszerek kivédése, és a kártékony kódok automatikus felismerése letöltés előtt. A böngészők újabb verzióiban olyan védelmi megoldások találhatók, amelyekkel az elavult böngészők nem rendelkeznek. A frissítések elhanyagolásával magas kockázatnak tesszük ki számítógépünket, adatainkat, így szinte szabad az út az internetes visszaélések felé.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy szoftvereinket naprakészen tartani nem elegendő. Számítógépünk védelmének érdekében a legtöbb, amit tehetünk, hogy biztonságtudatosan internetezünk, engedélyezzük a böngésző frissítését valamint vírusírtót használunk.

A felhasználói élmény fokozása és a posta.hu oldal zavartalan működése miatt szükséges böngészőjének frissítése. Kérjük, tartsa naprakészen a jövőben adatai védelmében!