OTP fejléc

OTP LAKÁSTAKARÉK

Biztonságos lakás-előtakarékosság, állami támogatással az OTP-nél

  • Az állam a megtakarítási időszakban az éves betétbefizetések után 30%-os, de maximum évi 72.000 Ft összegű vissza nem térítendő, adó- és járulékmentes támogatást ad.
  • Ez a megtakarítási forma a piacon egyedülálló konstrukció, induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyeznie, viszont havi befizetéseivel az állami támogatás és a pénztári kamat révén magas hozamot érhet el.
  • Lejáratkor, vagyis a megtakarítási idő végén kedvező fix kamatozású lakáskölcsön is igényelhető.
  • Az állami támogatás minimum 4 éves előtakarékosság esetén vehető igénybe és maximum 10 évig jár.
  • Rugalmas, tervezhető megtakarítás: a havi befizetések összege szabadon növelhető vagy csökkenthető, de akár szüneteltethető is a betételhelyezés.
  • A lakástakarék közeli hozzátartozóra átruházható, megosztható, illetve több szerződés össze is vonható. Az igényei szerint előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és hitel kamatok miatt az OTP Lakástakarék könnyen áttekinthető és előre kiszámítható.
  • Széles körű felhasználás: az összegyűjtött pénz gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. (Lakáscélnak minősül a banktól vagy biztosítótól felvett lakáscélú hitel előtörlesztése is.)
  • Az OTP Lakástakarék törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 6.000.000 Ft értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosítottak. Az OTP Lakástakarék Zrt. teljes egészében az OTP Bank Nyrt. tulajdonában van, amely biztos hátteret nyújt működéséhez. Törvény garantálja azt is, hogy a megkötött szerződéseknél az állami támogatás, a betéti- és hitelkamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változtatható.

Korábban már lejárt egy OTP Lakástakarék szerződésem. Köthetek újat?

Igen, új szerződés megkötésének nincs akadálya, az állami támogatást folyamatosan minden évben igénybe veheti.

Szükséges-e a kedvezményezett személyes jelenléte szerződéskötéskor?

A személyes megjelenés nem szükséges, mivel a kedvezményezett megjelölése írásban történik az előtakarékoskodó nyilatkozata alapján.

Igényelhetek-e két vagy több szerződés után is állami támogatást?

Nem, egy naptári évben egy személy csak egy szerződésre veheti igénybe az állami támogatást.

Ha viszont két közeli hozzátartozó kedvezményezettként történő megjelölésével több lakástakarék szerződést köt, akkor ezekre a szerződésekre is igényelhető az állami támogatás, mégpedig a kedvezményezettek jogán, az ő adószámukra igényelve.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

Számlanyitási akciók: