OTP fejléc

OTP LAKÁSTAKARÉK

Biztonságos lakás-előtakarékosság állami támogatással az OTP Lakástakaréknál

 • Az állam a megtakarítási időszakban az éves betétbefizetések után 30%-os, de magánszemélyek esetén maximum évi 72.000 Ft* összegű vissza nem térítendő, adó- és járulékmentes támogatást ad.
 • A megtakarítási forma már jól ismert, nem kell egyösszegű betétet elhelyeznie, viszont havi befizetéseivel az állami támogatás és a pénztári kamat révén magas hozamot érhet el.
 • Lejáratkor, vagyis a megtakarítási idő végén kedvező fix kamatozású lakáskölcsön is igényelhető.
 • Azonnali lakáscéljai megvalósítása érdekében a megtakarítási szerződés megkötése után áthidaló kölcsönt vehet fel.
 • A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, a megtakarítás – és a lakáskölcsön is, ha igényli – számtalan lakással kapcsolatos célra felhasználható.
 • Az állami támogatás minimum 4 éves előtakarékosság esetén vehető igénybe és maximum 10 évig jár.
 • Rugalmas, tervezhető megtakarítás: a havi befizetések összege szabadon növelhető vagy csökkenthető.
 • A lakástakarék közeli hozzátartozóra átruházható, megosztható, illetve több szerződés össze is vonható. Az igényei szerint előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és hitel kamatok miatt a lakáselőtakarékosság könnyen áttekinthető és előre kiszámítható.
 • Széles körű felhasználás: az összegyűjtött pénz lakáscélú tervei finanszírozására fordítható.
 • Az OTP Lakástakarék törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítást kínál, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 EUR-nak megfelelő forintösszegig az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosítottak.
 • Az OTP Lakástakarék Zrt. teljes egészében az OTP Bank Nyrt. tulajdonában van, amely biztos hátteret nyújt működéséhez. Törvény garantálja azt is, hogy a megkötött szerződéseknél az állami támogatás, a betéti- és hitelkamatok mértéke a megtakarítási időszak, valamint a hitel futamideje alatt nem változtatható.
 • Kényelmi szolgáltatásként SMS-szolgáltatást kapcsolhat megtakarításához, mellyel időben értesül a fontos, valamint intézkedését igénylő eseményekről.
 • Időszakos számlanyitási díjkedvezményekről érdeklődjön munkatársainknál a postákon!

*Megtakarítási időtől és számlanyitási díjkedvezménytől függően EBKM állami támogatással: 4,25-12,54%, EBKM állami támogatás nélkül: -1,64 – (-0,05)%. Az állami támogatás mértékére, illetve az állami támogatás számítására vonatkozó részletes információkat az Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák, amelyet itt tekinthet meg.

Lejárt egy OTP Lakástakarék szerződésem. Köthetek újat?

Igen, új szerződés megkötésének nincs akadálya, az állami támogatást folyamatosan minden évben igénybe veheti. A szerződések megtakarítási időszakai között nem lehet átfedés.

Szükséges-e a kedvezményezett személyes jelenléte szerződéskötéskor?

A személyes megjelenés nem szükséges, mivel a kedvezményezett megjelölése írásban történik az előtakarékoskodó nyilatkozata alapján, személye a megtakarítási időszakban megváltoztatható, azonosítására a kifizetéskor kerül majd sor.

Igényelhetek-e két vagy több szerződés után is állami támogatást?

Egy személy csak egy szerződésre veheti igénybe az állami támogatást.
Közeli hozzátartozó kedvezményezettként történő megjelölésével több lakástakarék szerződést köthet, melyekre igényelhető az állami támogatás.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

Számlanyitási akciók:

OBA logo