posta_szmla_csomagok_fejlec_1920x400px

Posta Nyugdíjas Bankszámla

Nyugdíjas? Ezt a bankszámlát pont Önnek találtuk ki!

 • Intézze banki és postai ügyeit egy helyen!
 • Ingyenes Visa Unembossed bankkártya az első évben1
 • Kedvezményes számlavezetési díj2
 • Akár havonta 2 ingyenes készpénzfelvétel3
 • Közel 500 postán on-line módon, 230 postán offline módon elérhető banki szolgáltatás

A Posta Nyugdíjas Bankszámla aTakarékbank Zrt. terméke. A Magyar Posta Zrt. a Takarékbank Zrt. közvetítője, többes kiemelt közvetítői engedélyének száma: EN-I-871/2010.

1 0 Ft a bankkártya éves díja, ha a bankkártya-szerződés megkötésének időpontjától számított 2 hónapon belül (60 nap türelmi időszak) a bankkártyához tartozó bankszámla terhére minimum 1 db, minimum 3 000 Ft értékű sikeres bankkártyás vásárlás történik. Feltétel teljesítés hiányában a kártya éves díja Maestro bankkártya esetén 3 899 Ft, melynek utólagos terhelése a Bankszámlán legkésőbb a türelmi időszak lejártát követő második munkanapon történik.

2 A havi számlavezetési díj 387 Ft, amennyiben nyugdíját (minimum 65.000 Ft/hó egy összegben) a bankszámlára utaltatja, elektronikus kivonatot kér, es Posta Nyugdíjas Bankszámla esetén minimum 3 db-ot 3.000 Ft értékben végrehajt a következő tranzakciók közül, melyek sikeresen teljesülnek: bankkártyás vásárlás, csoportos beszedési megbízás, vagy eseti/rendszeres átutalás. A felsorolt tranzakciók bármelyike választható és kombinálható a kedvezmény teljesítéséhez.

3 Amennyiben a bankszámlához kapcsolódóan nyilatkozott az ingyenes készpénzfelvételről a törvényben meghatározott szabályok szerint, úgy havonta az első két belföldi forint ATM készpénzfelvételi díj 0 Ft, összesen 150.000 Ft-ig.

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A további feltételeket és részleteket a Magyar Posta Zrt. hálózatában értékesített lakossági bankszámlákra vonatkozó Hirdetmény és Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák. Emellett további tájékoztatást talál a kijelölt postákon, TeleBankon a +36-1-3600-366-os telefonszámon, illetve a www.posta.hu és a www.takarekbank.hu weboldalakon.

 

A feleségem nyugdíját is kérhetjük az én bankszámlámra?

Igen, de csak abban az esetben utalja egy bankszámlára a Nyugdíjfolyósító a nyugdíjat, ha a bankszámlához a felesége társtulajdonosként be van jelentve.

Honnan tudhatom meg, hogy mikor utalják a nyugdíjamat a bankszámlára?

Igényeljen Számlafigyelő SMS szolgáltatást, így azonnal értesülhet a nyugdíja bankszámlára érkezéséről.

A postákon bankkártyával történő sárgacsekk-befizetés vásárlásnak minősül? A tranzakció beleszámít a tranzakciós feltételek teljesülésébe?

Igen, 2015. június 1-je után a postán a bankkártyás csekkbefizetés vásárlásnak minősül és beleszámít a tranzakciós feltételek teljesítésébe is.

A postán a POS-terminálon is igénybe vehetem a havi két ingyenes készpénzfelvételt?

A postai POS-terminálokon a jogszabályi előírások miatt nem lehet igénybe venni a díjmentes készpénzfelvételt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások

 • Tudja biztonságban Bankkártyáját! Az SMS Kártyafigyelő szolgáltatással nyomon követheti a bankkártyával végrehajtott vásárlásokat és készpénzfelvételeket.
 • Takerék NetBank szolgáltatáson keresztül kedvező díjazással utalhat belföldön és fizetheti közüzemi számláit csoportos beszedési megbízásokkal.
 • Takarék NetBank belépés
 • Archív Netbank: a 2019. november 1. előtti adatok, számlakivonatok (megbízás ezen a felületen nem adható meg)
 • TeleBank +36 1 3600 366
 • A hét minden napján 0-tól 24 óráig elérhető telefonos
  ügyfélszolgálat.
Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók

oba_takarek_logo

A Takarékbank bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.szhisz.hu oldalon találhatóak.