nemzetközi hírek 2019

 

A Szlovákiába és Csehországba szóló MPL Europe Standard küldemények esetében késésekre lehet számítani

2019. december 19.

2020. januártól az MPL Europe Standard küldemények szlovákiai kézbesítésében partnerváltozás történik, amely a Csehországba szóló MPL Europe Standard küldemények szállítását is érinti. Az átállás miatt, az év végén feladott, Szlovákiába és Csehországba szóló MPL Europe Standard küldemények esetében késések fordulhatnak elő.

Megértését köszönjük!

Magyar Posta Zrt.

 

franciaországban bizonytalan időre meghosszabbították a sztrájlkot

2019. december 13.

A Franciaországban napok óta tartó, több ágazatot is érintő sztrájkot meghosszabbították, egyelőre bizonytalan mennyi ideig fog tartani. A munkabeszüntetés a postai forgalmat is érinti, előfordulhatnak késések a kézbesítésben.

 

Izlandon a rendkívüli időjárás a postai kézbesítést is nehezíti

2019. december 11.

Hurrikán erejű széllel hatalmas hóvihar csapott le Izlandra 2019.12.10-én, jelentős károkat okozva az országban. A szélsőséges időjárás miatt lezárták az utakat, bezártak a boltok és felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat. A rendkívüli helyzet a belföldi és a nemzetközi szállításokban is súlyos késedelmeket okoz, így a postai küldemények esetében is késések várhatók.

Megértését köszönjük!

 

Az Ausztráliai bozóttüzek a postai küldemények kézbesítését is nehezítik

2019.december 10.

Ausztrália keleti felében hónapok óta bozóttüzek pusztítanak, és súlyos légszennyezést okoztak Sydney-ben. A napokban a mérgező füst már elérte Canberrát is. Mindez befolyással van a postai küldemények kézbesítésére is egész Ausztráliában, így előfordulhatnak késések.

Megértésüket köszönjük!

 

Franciaországban Késések várhatók a postai kézbesítésben

2019. december 9.

Tisztelt Ügyfelünk!

Franciaországban a több ágazatot érintő nemzeti sztrájkot december11-ig meghosszabbították, emiatt továbbra is előfordulhatnak késések a postai forgalomban.

Megértését köszönjük!

 

Befejeződött a Finn posta sztrájkja

2019. november 27.

A sztrájk ideje alatt Finnországba feladott küldemények továbbítását a Magyar Posta az elkövetkező napokban megkezdi. A küldemények akár több hetes csúszással is érkezhetnek a címzettekhez, mert a Finn posta teljes leállása miatt az eddig visszatartott levelek és csomagok valamennyi országból egyszerre érkeznek majd be a Finnországba

Türelmüket köszönjük!

 

A Finn posta folytatja a sztrájkot

2019. november 27.

Tisztelt Ügyfelünk!

A finn postai munkavállalók szakszervezete bejelentette, hogy 2019. november 25-től december 8-ig folytatja a sztrájkot. A Magyar Posta továbbra is felveszi a Finnországba szóló küldeményeket, de a szállítási embargó miatt nem továbbíthatja azokat, ezért csupán tárolni tudjuk őket.


Megértését köszönjük!

 

Ausztráliában bozóttüzek nehezítik a postai kézbesítést

2019. november 11.

Az ausztráliai Új-Dél-Wales területén bozóttüzek nehezítik a postai küldemények összegyűjtését, illetve kézbesítését. Az alábbi irányítószámok esetében lehet késésekre számítani: 2424, 2427, 2428, 2429, 2430, 2443, 2446.

Megértését köszönjük!

 

Korlátozások az Ausztráliába irányuló csomagok tartalmában

2019. november 21.

Az ausztrál kormány mezőgazdasági minisztériuma az afrikai sertéspestis miatt megtiltotta a sertés tartalmú hústermékek bevitelét az országba, amely az Ausztráliába érkező nemzetközi postai küldeményekre is kiterjed. A sertés tartalmú hústermékek, például kolbász, szalámi és sonka, komoly biológiai biztonsági kockázatot jelentenek, ezért nem engedik be Ausztráliába. A nemzetközi postai küldeményeket érkezéskor átvizsgálják, és a sertéshústermékeket azonnal megsemmisítik. Kérjük, ne adjon fel semmilyen sertéshúst tartalmazó csomagot Ausztráliába.

Megértését köszönjük!

 

A Lufthansa légitársaság dolgozói kétnapos sztrájkot tartanak

2019. november 7,

Tisztelt Ügyfeleink!

A Lufthansa légitársaság dolgozói november 7-én és 8-án sztrájkolnak. Emiatt az alábbi célországokba feladott küldemények esetén előfordulhatnak késések:

• Albánia
• Ciprus
• Dél-afrikai Köztársaság
• Egyiptom
• Etiópia
• Honduras
• Irán
• Írország
• Jamaica
• Jordánia
• Málta
• Németország
• Panama
• Paraguay
• Szaúd-Arábia
• Trinidad és Tobago
• Uruguay

Megértésüket köszönjük!

 

Kéthetes sztrájk Finnországban

2019. október 24..

A finnországi PAU (Postai és Logisztikai Unió) kéthetes sztrájkot hirdetett november 11. és 24. között. A PAU sajtóközleménye szerint a sztrájk november 11-én, hétfőn 6:00 órától kezdődik, és november 24-én, vasárnap éjfélkor ér véget. A PAU sztrákjához csatlakozva a Finn Posta (Posti Ltd) is felfüggesztette a szolgáltatását, nem indít és nem is fogad postai küldeményeket a sztrájk ideje alatt. A Magyar Posta a Finnországba irányuló küldeményeket az ügyfelektől felveszi, de a sztrájk végéig azokat nem továbbítja, hanem tárolja.

Megértését köszönjük!

 

Rendeződött a postai működés Libanonban

2019. november 19.

Libanon Posta legfrissebb tájékoztatása szerint a zavargásokat követően a postai folyamatok újra rendben zajlanak.

Türelmüket köszönjük!

 

Rendeződtek Chile-ben a Postai folyamatok

2019. november 19..

Chilen Posta legfrissebb tájékoztatása szerint a zavargásokat követően a postai folyamatok újra rendben zajlanak.

Türelmüket köszönjük!

 

Hurrikán Bermudán

2019. szeptember 18.

A Humberto névre keresztelt hurrikán várhatóan áthalad Bermudán. A postai szolgáltatásokat 2019.09.18-tól felfüggesztették, emiatt a Bermudára tartó és az ott feladott nemzetközi és belföldi küldemények kézbesítésében jelentős késésekre kell számítani.

Megértését köszönjük!

 

Szélsőséges időjárás Spanyolországban

2019. szeptember 17.

A spanyol posta tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban az ország több területén tapasztalt heves esőzések, viharok és az azt követő áradások miatt több napig szüneteltek a postai szolgáltatások az alábbi irányítószám tartományokban:
• 03000-03999 Alicante
• 04000-04999 Almeira
• 30000-30999 Murcia
Az érintett településekre érkező és onnan indított küldemények kézbesítésében késések várhatók. Megértésüket köszönjük!

 

Nemzeti ünnepen a csomagelosztó üzem is leáll az Egyesült Királyságban

2019. augusztus 23.

Augusztus 26-a nemzeti ünnep az Egyesült Királyságban, ezért augusztus 24-26. között a központi csomagelosztó üzem zárva tart. A pár napos szünet miatt meghosszabbodhat a csomagküldemények szállítási és kézbesítési ideje.

Megértését köszönjük!

 

Akadozhat a postai küldemények szállítása Franciaországban

2019. augusztus 22.

A franciaországi Biarritz a helyszíne az augusztus 24-26. között zajló G7-csúcstalálkozónak. A gazdasági csúcs hatással lesz a levelek és csomagok szállítására, illetve kézbesítésére Franciaország bizonyos részein.
A csúcstalálkozó időszaka alatt Biarritz-ben (irányítószám: 642XX) a francia posta nem kézbesít csomagokat és leveleket. Ezen kívül szállítási problémák merülhetnek fel Hendaye, Ascain, Mouguerre, St Martin de Seignanx, Boucau és Tarnos (irányítószámok szerint: 64300, 64310, 64700, 64900, 40390, 40220) településeken is, szintén augusztus 24-26. között. A találkozó lezárultával augusztus 27-től a feltorlódott küldemények feldolgozását és kézbesítését megerősített szolgálattal biztosítja a francia posta.

 

Fennakadásokat okoznak a postai forgalomban a hongkongi tüntetések

2019. november 8.

A több hete tartó demonstrációk a postai forgalomban is komoly nehézségeket okoznak. Emiatt a Hongkongba tartó és az ott feladott nemzetközi és belföldi küldemények kézbesítésében jelentős késésekre kell számítani.

Megértését köszönjük!


 

Megnövekedett szállítás idő az isztambuli reptér költözése miatt

2019. április 1.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az isztambuli repteret április hónapban átköltöztetik, ezért egyes országokba Isztambul érintése nélkül, más útvonalon kell megoldani a szállítást, emiatt a küldemények szállítási ideje megnövekedhet az alábbi országok esetében:
• Afganisztán
• Azerbajdzsán
• Etiópia
• Irán
• Irak
• Katar
• Kirgizisztán
• Kuvait
• Libanon
• Omán
• Pakisztán
• Szíria
• Tádzsikisztán
• Törökország
• Üzbegisztán
• Vietnám

Megértését köszönjük!

 

Áramszünet Ausztráliában

2019. február 11.

Az Ausztrál Posta legfrissebb tájékoztatása szerint ismét zavartalan a postai szolgáltatás Új-Dél Wales körzetében, ám arról nincs hír, hogy Észak-Queensland körzetében visszaállt-e a rend a postai kézbesítésben. Korábban az Ausztrál Posta arról tájékoztatott, hogy az esős időjárás miatt Új-Dél Wales körzetében a 2000-2999 irányítószám tartományhoz tartozó településeken az árvíz miatt áramszünetek voltak, illetve fennakadásokra lehet számítani Észak-Queenslandben is.

Megértését köszönjük!

Frissítve: 2019.02.25.

Az Ausztrál Posta legfrissebb tájékoztatása szerint az országban megszűntek az árvíz miatti fennakadások, így a postai szolgáltatásokban visszatértek a megszokott folyamatokhoz.

Eddigi türelmét köszönjük!

 

Munkabeszüntetés Belgiumban

2019. február 11.

Belgiumból érkező és odacímzett küldemények esetében előfordulhatnak késések - tájékoztatott a Belga Posta, miután kiderült: február 13-ára, szerdára a munkavállalói szakszervezetek általános nemzeti sztrájkot hirdettek, amely a közúti forgalomra jelentős hatással lesz. A Brüsszeli reptéren a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók is várhatóan csatlakoznak a felhíváshoz. A postai folyamatokban emiatt késésekre kell számítani.

Megértését köszönjük!

 

Árvíz Chilében

2019. február 8.

Chile Posta tájékoztatása szerint a postai folyamatokban és kézbesítésben késésekre kell számítani amiatt, mert az ország több területén is - a heves esőzések következtében - árvízhelyzet alakult ki

Megértését köszönjük!

 

Rendkívüli időjárás az USA-ban

A cikk frissítve 2019 február 5.-én

Tisztelt Ügyfeleink!

Az USA Posta legfrissebb tájékoztatása szerint a postai szolgáltatások visszatértek a megszokott folyamatokhoz.

Eddigi türelmét köszönjük

2019. január 31.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk, hogy az USA Posta a rendkívüli hideg időjárás miatt a kézbesítési szolgáltatásait az alábbi irányítószámmal kezdődő területeken felfüggesztette:

Michigan: 486–491, 493–499
Indiana: 460–469, 472–475, 478, 479
Chicago: 606–608
Lakeland: 530–532, 534, 535, 537–539, 541–545, 549, 600, 602, 601, 611
Detroit: 480–485, 492
Central Illinois: 601, 603–605, 609, 613, 614, 616, 617
Northern Ohio (Cleveland and Lima areas): 441, 458
Ohio Valley (Cincinnati and Columbus areas): 452, 430–432
Northland: 540, 546–548, 550, 551, 553–564, 566
Hawkeye: 500–514, 520–528, 612
Dakotas: 580–588, 570–577
Eastern Nebraska: 680–689

Megértésüket köszönjük!