A Magyar Posta ismét a világ legjobbjai között

2015. május 7.

 

A Magyar Posta az EMS szolgáltatás (nemzetközi expressz szolgáltatás) magas színvonalú ellátásáért, 2014-es teljesítménye után elnyert az UPU (Egyetemes Posta Egyesület) Arany fokozatú elismerését. A Magyar Posta nemzetközi EMS szolgáltatási minősége hosszú évek óta az élvonalhoz tartozik. 2009 óta sorozatosan nyeri el az első helyezést, az Arany fokozatot.

A világon 177 ország postai szolgáltatója tagja az Egyetemes Posta Egyesület EMS Kooperáció szervezetének. A tagországok közül 2014-es teljesítménye alapján, a Magyar Postával együtt összesen öt ország érdemelte ki az Arany fokozatot.

A nemzetközi EMS szolgáltatás a nemzeti posták kétoldalú együttműködése keretében zajlik, amelynek során a posták egyszerre szolgáltatói és ügyfelei is egymásnak. A nemzetközi expressz szolgáltatásoknál alapfeltétel, hogy az ügyfél globális minőséget kapjon. Azaz bármely célországba címezi a küldeményét - legyen az egy fejlett ország vagy gazdaságilag elmaradott - a szolgáltatás ugyanazt a minőséget nyújtsa. A külföldre szóló küldemények kézbesítésének színvonalát minden esetben alapvetően a célország szolgáltatás minősége határozza meg, így a Magyarországra címzettekét a Magyar Posta teljesítménye.

Az EMS Kooperáció szigorú minőségi sztenderdeket határoz meg és külső független szakértő - PricewaterhouseCoopers - méri a tagok teljesítményét. A minőségi teljesítmény mérése mindig a célországba, azaz a Magyarországra külföldről beérkező küldemények kezelésére és kézbesítésére vonatkozik, melybe beletartozik a küldemények feldolgozása, a nyomon követhetőség, a gyors és szakszerű ügyfélszolgálat.

A Magyar Posta sikerének titka, hogy professzionálisan szervezi meg a küldemények útját, világszínvonalú logisztikai rendszer birtokosa, munkavállalói precízen kezelik a rájuk bízott küldeményeket. Ennek eredményeként mind a lakossági, mind a vállalati ügyfélkörtől érkező megbízások száma dinamikusan emelkedik.

A Magyar Posta nemzetközi EMS szolgáltatási minősége hosszú évek óta az élvonalhoz tartozik. 2009 óta sorozatosan nyeri el az első helyezést, az Arany fokozatot.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások