Vezetőváltás a Postánál

2013. január 15.

 

Geszti László, a Magyar Posta Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, a tulajdonosi jog gyakorlójával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel kötött közös megegyezés alapján 2013. január 15-vel távozik a Magyar Posta éléről. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Geszti László igazgatósági tagságáról is lemondott.

Geszti László 2011. szeptember 1-jétől töltötte be a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói pozícióját, vállalva, hogy a társaságot felkészíti a 2013-as piacnyitásra. Geszti László ezt a vállalást a Posta menedzsmentjével együtt sikerrel teljesítette. A társaság eredménye 2012-ben az előző évhez képest javult, és megtörténtek azok az átalakítások, amelyek a szabad piacon való részvételhez szükségesek voltak. 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Igazgatósága 2013. január 16. naptól a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátásával Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettest bízza meg.  Az MNV Zrt. Igazgatósága határozott továbbá arról is, hogy a Magyar Posta Zrt. Igazgatósága elnökének az MNV Zrt. menedzsmentjéből dr. Polacsek Csaba társasági portfólióért felelős főigazgatót, igazgatósági tagjának pedig Lontai Dániel urat nevezi ki.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások