Újraválasztották a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságát

2013. május 28.

 

Újraválasztotta és megerősítette tisztségében az MNV Zrt. Igazgatósága a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságának tagjait és az Igazgatóság elnökét. A hat fős Felügyelő Bizottságban két új tag kapott helyet.

2013. június 1-től 2017. május 31-ig terjedő időszakra újraválasztották a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságának jelenlegi tagjait: Szarka Zsolt vezérigazgatót, Szauer Tamás általános vezérigazgató-helyettest, Békési Ákos gazdasági vezérigazgató-helyettest, valamint az igazgatóság külső tagjait: Bulyáki Ivánt és Lontai Dánielt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének politikai tanácsadóját. Az Igazgatóság elnöki tisztségét továbbra is dr. Polacsek Csaba, az MNV Zrt. Társasági Portfólióért Felelős Főigazgatója tölti be.

A Magyar Posta Zrt. felügyelő bizottsági tagjainak mandátuma 2013. május 31-vel lejár. Az MNV Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében május 31. után jelenlegi tagok közül négyen – Bogár László, dr. Horváth István, dr. Mellár Tamás és Tóth Zsuzsanna – maradnak továbbra is a Magyar Posta Zrt. Felügyelő Bizottságában és két új szakember csatlakozik hozzájuk: 2013. június 1-től Szarvas Ferenc, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK Holding Zrt.) vezérigazgatója, illetve 2013. július 15-től Lantos Csaba, az OTP Bank volt lakossági vezérigazgató-helyettese. Az összes tag megbízatása 2015. május 31-ig érvényes, a Felügyelő Bizottság elnökét a tagok maguk közül választják.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások