Szarka Zsolt a Magyar Posta új vezérigazgatója

2013. január 29.

 

A Magyar Posta Zrt. irányítását vezérigazgatóként Szarka Zsolt veszi át. Dr. Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója elnökletével több új taggal működik tovább a vállalat Igazgatósága is.

A Magyar Posta korábbi vezérigazgatója, Geszti László és a társaság Igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos idén januárban távoztak a vállalat menedzsmentjéből. Utódlásukról 2013. január 28-án döntött a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. Igazgatósága. A vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton, az Igazgatóság tagjaként dolgozik tovább a cégvezetésben. 

Szarka Zsolt a versenyszférából érkezik, mostanáig több jelentős hazai pénzintézet (egyebek mellett a CIB, az FHB és az OTP) felsővezetője és tanácsadója volt. Kinevezése kapcsán elmondta: „Fő célomnak a Magyar Posta működési hatékonyságának a gazdasági környezet kihívásaihoz igazítását, további javítását tartom, különös tekintettel a piacnyitás következményeire és az újabb üzleti szegmensekben is fokozódó versenyhelyzetre. Az ország egyik legnagyobb munkaadójának technológiai felkészültségét és szervezetét a kor követelményeinek megfelelően fejlesztjük és alakítjuk át. Így lehet képes a társaság folyamatosan javuló színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatást nyújtani üzleti és lakossági partnerei számára is. E törekvések alkalmassá tehetik a Magyar Postát arra, hogy a következő évek kihívásait leküzdve jelentős és üzletileg sikeres vállalkozás, megbízható és innovatív piaci szereplő legyen.”  

A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok segítik. Dr. Polacsek Csaba, az Igazgatóság elnöke mellett a testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója (korábban a Posta hírlap üzletágának vezetője) és Lontai Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 

 

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások