Olaszországi díjátadó

Asiago-ban ünnepi esemény keretében vehették át a díjakat a 47. alkalommal rendezett bélyegművészeti verseny nyertesei.
A Magyar Posta Zrt. képviseletében ifj. Szunyoghy András tervező grafikusművész és Hervé-Lóránth Ervin, a Római Magyar Akadémia kulturális attaséja vett részt a díjátadón.

Díjazottak 2017_s

2017. július 2-án került sor a 47. Asiago International Award, (Asiago Nemzetközi Díj) filatéliai művészeti verseny díjátadó ünnepségére, ahol a Magyar Posta által, 2016-ban kibocsátott Széchenyi István emlékbélyeg a Vicenzai Olimpiai Akadémia különdíját nyerte el.

A protokolláris megnyitó az asiagoi polgármesteri hivatalban történt, ahol Dott. Roberto Rigoni Stern polgármesteren és a városi vezetőkön kívül Gaetano Thiene, az Asiago Díj elnöke és a Reggenza dei Sette Comuni elnökhelyettese, Alessio Barolo, továbbá a zsűri tagjai – Franco Filanci, Gianantonio Stella, Maurizio Stella és Luciano Varaschini – is megjelentek.

A polgármester megnyitó beszéde után, a zsűri jeles képviselői mondták el a hagyományteremtésen kívül a jövőbeli terveiket és elismerően szóltak a versenyben résztvevőkről, illetve a nyertesekről.

Széchenyi_bg_smallHazai díjazottunkat nemcsak a látvány megfogalmazásáért, hanem annak üzenetéért is kiemelték:
„A bélyeg lebilincselő és egyben szimbolikus jelentőséggel bír. Széchenyi István arcát illusztrálja, egy Duna menti szigeten Budapest magasságában. A Duna átszeli és összeköti Európát, Európa egyfajta ütőereként. Széchenyi István gondolata volt Buda és Pest összekötése egy dunai híd révén, amely egyben szimbóluma is volt az emberek közötti összefogásnak.”
Széchenyi István személyéhez számtalan fejlesztés, innováció és újdonság kapcsolható, pl.: megalapította a Magyar Tudományos Akadémiát, előmozdította a dunai és tiszai gőzhajózást, a Lánchíd megépítését, támogatta a vasúthálózat megépítését és az egyesült Budapest ötletét, meghonosította hazánkban a lóversenyzést.

A díjat – amely később a Bélyegmúzeum gyűjteményét fogja gyarapítani – ifj. Szunyoghy András tervező grafikusművész és Hervé-Lóránth Ervin, a Római Magyar Akadémia kulturális attaséja vették át.

A képen a díjazottak képviselői: Dott. Michele Carradori, Finnország veronai konzulja, Dott. Ivor Coward, Nagy Britannia velencei konzulja, ifj. Szunyoghy András, a nyertes bélyegtervező grafikusművész, Hervé-Lóránth Ervin, a Magyar Nagykövetség – Római Magyar Akadémia kulturális attaséja

Forrás: Magyarország Római Nagykövetsége