MÁSODIK HELY SPANYOLORSZÁGBAN

A Magyar Posta Postatörténet II. forgalmi bélyegsorozatának 20 Ft-os címlete második helyezést ért el a spanyolországi Nexofil bélyegszépségversenyen.

Idén hatodik alkalommal hirdették meg a spanyolországi Nexofil nemzetközi bélyegszépségversenyt, ahol 11 kategóriában értékelték a benevezett bélyegeket. A Magyar Posta 2018-ban kibocsátott Postatörténet II. öntapadós forgalmi bélyegsorozatának 20 Ft névértékű, Parlamenti levélszekrényt ábrázoló címlete a második helyet nyerte el.

Nexofil_díj

A forgalmi bélyegek és bélyegsorok a postaigazgatások fontos kiadványai, amelyek magukon hordozzák a kibocsátó ország és a kibocsátó posta értékeit, jellegzetességeit. A 2017-ben függetlenné vált, 150 éves jubileumát ünneplő Magyar Posta Postatörténet elnevezéssel új forgalmi bélyegsorozat kibocsátását kezdte meg, amelynek címletein - a több éven keresztüli kibocsátások során - a postai szolgáltatásokhoz kapcsolódó jellegzetes vagy különleges tárgyak és munkaeszközök jelennek meg a kezdetektől napjainkig. A bélyegsorozat Baticz Barnabás bélyegtervező grafikusművész tervei szerint, Hajdú József fotóművész képei alapján a Pátria Nyomda Zrt-ben készült. A bélyegeken a Postamúzeum gyűjteményének féltett kincsei láthatók.

A „Nexofil – A Világ Legszebb Bélyege” címet a norvég posta hóbagolyt ábrázoló címlete nyerte el. Második helyen Ukrajna, harmadik helyen pedig Franciaország szintén fauna, illetve környezetvédelmi tematikájú bélyege végzett.

Gratulálunk a nyerteseknek és valamennyi helyezettnek!