Tizenegyedik alkalommal került sor a belga filatéliai művészeti nagydíj, hivatalos nevén a „Grands Prix de l’Art Philatélique Belge et Européen” megmérettetésre. A verseny ifjúsági kategóriájában a Magyar Posta 2014. évi Ifjúságért: 450 éve született William Shakespeare bélyegblokkja negyedik helyezést ért el.

Shakespeare blokk A versenyt a 2014-es belga bélyegek szépségversenye mellett további két kategóriában, a tavalyi kibocsátású európai metszett és ifjúsági tematikájú bélyegek körében hirdették meg. A filatéliai és művészvilág 35 képviselőjéből álló zsűri 24 ország bélyegeit értékelte. Ifjúsági kategóriában a 450 éve született William Shakespeare bélyegblokk csak néhány ponttal maradt le a dobogóról.

A Magyar Posta sorszámozott feláras alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte 2014-ben William Shakespeare születésének 450. évfordulóját. A bélyegblokkon Kass János (1927-2010) – Munkácsy és Kossuth-díjas grafikus, szobrász, bélyegtervező, kiváló művész – Hamlet illusztrációi közül A királyné és A koponya c. alkotások kerültek reprodukálására. A felárból származó bevételt, bélyegblokkonként 100 forintot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A blokkot Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.

Palmarès Grands Prix de la Philatélie 2014

Ifjúságért: 450 éve született William Shakespeare alkalmi bélyegblokk