Madarak fej

LEGYEN A MAGYAR A LEGSZEBB!

Madarak_2019_db

A PostEurop weboldalon 2019. szeptember 9-ig lehet leadni a szavazatokat. Kérjük, szavazatával támogassa Ön is a magyar bélyeget!

A „2019 legszebb EUROPA-bélyege” című internetes közönségszavazást az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) 2019. szeptember 9-ig hirdette meg. A versenyben országonként 1-1 bélyegcímlet vehet részt.

A Magyar Posta a május 9-én kibocsátott 2x2 bélyegképes kisíven szereplő fehér gólyát ábrázoló bélyegképpel nevezett. A közönségszavazás eredményét a PostEurop Jerseyben tartandó plenáris ülésén, 2019. október 10-11-én fogják kihirdetni.

A magyar Nemzeti madarak című bélyegkisív Berta Ágnes grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült. A szépségversenyre benevezett bélyegeken a fehér gólya címlet mellett a nagy kócsag látható.A Magyar Posta 2008 óta minden évben sikerrel vett részt az EUROPA-bélyegek szépségversenyén: Levélírás (2008), Csillagászat (2009), Gyerekkönyvek (2010) és Látogatás (2012) témájú bélyegeinkkel I. helyezést, míg Postai furgonok (2013), Erdők (2011) és Régi játékok (2015) témájú bélyegeinkkel II. helyezést értünk el. 2016-ban valamennyi ország ugyanazzal, a nemzetközi szakmai pályázaton nyertes grafikával bocsátotta ki Gondolkodj zölden! tematikát feldolgozó EUROPA-bélyegét. A magyar bélyegterv ekkor a megtisztelő harmadik helyet érte el, és a nagyközönség a magyar bélyegkisív ívszélén ismerhette meg. Legutóbb 2018-ban a Megyeri hidat ábrázoló bélyeg a szakmai zsűri döntése alapján második helyen végzett. A bélyegek megjelentetésével a tagországok felhívják a figyelmet a közös európai történelmi és kulturális gyökerekre, a jövőbeli közös célokra.

Az EUROPA-bélyeg az egyik legnépszerűbb gyűjtési téma, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók.

Köszönjük a korábbi években nyújtott támogatást, és kérjük, hogy ez évben is segítse szavazatával a magyar bélyeg sikerét!

.