10_2018_hidak_fej

LEGYEN A MAGYAR A LEGSZEBB!

Ismét internetes közönségszavazáson dől el, hogy melyik ország EUROPA-bélyege a legszebb.

EUROPA HidakMegyeri hív A PostEurop weblapon 2018. szeptember 9-ig lehet leadni a szavazatokat. Kérjük, szavazatával támogassa Ön is a magyar bélyeget!
A „2018 legszebb EUROPA-bélyege” című internetes közönségszavazást az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) 2018. szeptember 9-ig hirdette meg. A versenyben országonként 1-1 bélyegcímlet vehet részt. A Magyar Posta a május 2-án kibocsátott 2x2 bélyegképes kisíven szereplő Megyeri hidat ábrázoló bélyegképpel nevezett.
A PostEurop oldalon zajló közönségszavazás eredményét a PostEurop grúziai plenáris ülésén, 2018. október 3-án fogják kihirdetni.
A magyar Hidak című bélyegkisív Kara György grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült. A bélyegképeken a szépségversenyen részt vevő Megyeri híd címlet mellett a Kőröshegyi völgyhíd látható.
A Magyar Posta 2008 óta minden évben sikeresen vesz részt az EUROPA-bélyegek szépségversenyén: Levélírás (2008), Csillagászat (2009), Gyerekkönyvek (2010) és Látogatás (2012) témájú bélyegeinkkel I. helyezést, míg Postai furgonok (2013), Erdők(2011) és Régi játékok (2015) témájú bélyegeinkkel II. helyezést értünk el. 2016-ban valamennyi ország ugyanazzal, a nemzetközi szakmai pályázaton nyertes grafikával bocsátotta ki Gondolkodj zölden! tematikát feldolgozó EUROPA-bélyegét. A magyar bélyegterv ekkor a megtisztelő harmadik helyet érte el, és a nagyközönség a magyar bélyegkisív ívszélén ismerhette meg.
A bélyegek megjelentetésével a tagországok felhívják a figyelmet a közös európai történelmi és kulturális gyökerekre, a jövőbeli közös célokra. Az EUROPA-bélyeg az egyik legnépszerűbb gyűjtési téma, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók.

Köszönjük a korábbi években leadott szavazatokat, és kérjük, hogy ez évben is segítse a magyar bélyeg sikerét!