Hármas siker Madridban

Spanyolországban negyedik alkalommal hirdették meg a Nexofil nemzetközi bélyegszépségversenyt. A lehetséges tizenegy kategóriából a Magyar Posta háromban dobogós helyezést ért el.

Országok kisív Nex

A szakmai zsűri döntése nyomán a „Világ legjobb ofszet eljárással nyomtatott bélyege” kategóriában az Országok, városok c. bélyegkisív első helyezést ért el.
Az egyedi ábrázolásmóddal készített bélyeget az Európai Unió tagországainak látványosságai, jellegzetességei mellett az egyes országokra jellemző építészeti és design elemek, sztereotípiák, és a fantáziavilág teszi színesebbé, izgalmasabbá. A kavalkád hangulatú grafikai kompozícióban a valóság keveredik a fikcióval Vidák Zsolt tervezőművészre jellemző kivitelezésben, montázsszerű megjelenítéssel. Izgalmas felfedezőtúra, karosszékes körutazás vár mindazokra, akik az Országok, városok bélyegkisívet tüzetesen, bélyegnagyítóval vizsgálják át. A bélyegkisívet az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Az Országok, városok bélyegkisívért a tervezőművész, a Magyar Posta Művészeti díját is elnyerte.

Alaptv_nex

Az 5 éves Magyarország Alaptörvénye c. felülnyomott, speciális bélyegblokk „A világ legjobb luxus bélyege”kategóriában második helyezést kapott. A bélyegblokk dombortechnikával, huszonhárom karátos aranyfóliával és ofszetnyomással készült. UV-fénybe helyezve a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” felirat olvasható rajta. További különlegessége, hogy a Szent Koronát díszítő ékkövek helyén csiszolt üvegkristályok csillognak. A Benedek Imre grafikusművész tervei alapján készített bélyegblokkot és annak felülnyomását az ANY Biztonsági Nyomda készítette. A blokk eredeti, kristályos változatát 2011-ben Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki.

Szent Márton év bg smallA Szent Márton-emlékév c. aranyfóliával díszített alkalmi bélyeg „A világ legjobb vegyes nyomdai eljárással készített bélyege” kategóriában harmadik helyezést kapott.
A bélyegképen a Pannonhalmi Evangelistarium Szent Márton-ábrázolása, valamint a középkori kódexből vett szövegrészlet látható, amelyet aranyfólia tesz különlegessé.
A bélyeg Baticz Barnabás tervezőgrafikus elképzelései szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. A Szent Márton-emlékév bélyeg a bélyeggyűjtők szavazatai alapján az Év legszebb bélyege címet is elnyerte.