EUROPA bélyegszépségverseny közönségszavazási eredmény

A szakmai eredményhirdetés után a 2018. évi EUROPA bélyegszépségverseny internetes közönségszavazása is lezárult a hidakat ábrázoló bélyegekről, így már mindkét kategóriában kihirdették a nyerteseket.

Tbilisziben, a PostEurop plenáris ülésén bejelentették az EUROPA bélyegszépségverseny közönségszavazásának eredményét is a szervezők. Az internetes közönségszavazáson idén rekordmennyiségű, 23.000 szavazat érkezett. A Közönségkedvenc kategóriában első helyen a Török Posta bélyege végzett, melyen egy XV. században épült, még ma is álló kőhíd látható. A második helyet a Lengyel Posta, míg a harmadik helyet a Grúz Posta bélyege nyerte el.

Mint korábban már hírt adtunk róla, szakmai kategóriában a zsűri döntése alapján az első helyen Belgium, második helyen megosztva Magyarország és Finnország, míg harmadik helyen Horvátország végzett.

A Magyar Posta számára a Megyeri hidat ábrázoló címlet hozta meg az ezüstöt. A Kara György grafikusművész tervei alapján kibocsátott bélyeg a Pénzjegynyomda Zrt-ben 70.000 példányban készült.

2019-ben az EUROPA-bélyegeken a tagországok nemzeti madaraik közül fognak néhányat bemutatni. A Magyar Posta hagyományosan kétszer két bélyeget tartalmazó kisívet tervez kibocsátani, melynek címletein ezúttal a fehér gólya, és a nagy kócsag látható majd. Várható megjelenési időpont május 9..

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk és köszönjük mindenkinek, aki szavazatával a magyar bélyeget támogatta.