EGYMÁSÉRT!

A Magyar Posta az ukrajnai krízis menekültjeinek megsegítésére értékjelzés nélküli feláras forgalmi bélyeget árusít 2022. március 30-tól. A felárból befolyó összeg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével jut el a rászorulókhoz.

egymásért_Belf_2022

A Magyar Posta bélyeg-kibocsátási gyakorlatában hagyomány, hogy bajba jutott embereket vagy nemes célok megvalósítását segíti úgy, hogy feláras bélyeget ad ki, és a névértéken felül befolyt összeget a kibocsátáskor közétett célra átutalja. Először 1913-ban – a Krassó-Szörény vármegyei árvízkárosultak javára – jelent meg hazánkban feláras bélyeg. Ezt követően több alkalommal hozott forgalomba a Magyar Posta adománygyűjtő, jótékonysági célokat szolgáló bélyegeket.
Az EGYMÁSÉRT! bélyegen Szabó Zsuzsanna Flóra: Kéz a kézben c. gyermekrajzpályázat keretében készített grafikája látható. A bélyeg bérmentesítési értékére a „BELFÖLD” felirat utal, ami jelenleg 145 Ft-nak felel meg. A 100 forintos felár összege az ukrajnai krízis menekültjeinek megsegítését szolgálja.

A Magyar Posta ezúton is köszöni mindazoknak, akik feláras bélyegek vásárlásával nyújtanak segítséget a bajbajutottak számára, továbbá kéri, hogy a jövőben is csatlakozzanak a jótékonyság e speciális formájához.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó dokumentumok