Best Print Hungary szakmai verseny

A Nyomda- és Papíripari Szövetség két év kihagyást követően idén újra megrendezte a Best Print Hungary szakmai versenyt. A kategóriagyőztesek között van a Magyar Posta két bélyege is.

Román csarnok small

A „Biztonsági nyomtatványok” kategória aranyfokozatú elismerését vehette át az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója, Zsámboki Gábor a Kara György grafikusművész tervei alapján készített „Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka” című bélyegblokkért, valamint a Berta Ágnes és Yamada Yasuko által tervezett „A magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója” elnevezésű kisívért.

Köszönjük a tervezőművészek színvonalas munkáját és gratulálunk az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-nek a rangos elismerésért.

A Szépművészeti Múzeum 1944-ben megsérült termét, a Román Csarnokot 70 éven át raktárhelyiségként használták. Felületes felújításokon átesett ugyan korábban, a komplex rekonstrukciót követően 2019-ben azonban teljes pompájában nyitották meg kapuit a látogatók előtt.

A bélyegblokk egy áttekintő képet mutat a mintegy 900 négyzetméter alapterületű teremről.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó dokumentumok

Magyar-Japán small

Japán és Magyarország kapcsolata a barátsági, kereskedelmi és hajózási egyezmény aláírásával kezdődött, az Osztrák-Magyar Monarchia idején. Az ezt követő években szoros együttműködés alakult ki többek között a sport, az üzleti élet, a kultúra, a tudományok vagy a kereskedelem területén is.

A kisíven párhuzamosan a két ország nemzeti értékei közül
5 magyar és 5 japán motívum jelenik meg egymás mellett.
A japán tervezésű, közös bélyegek egyikén a magyar Országház épülete tekinthető meg, előtérben a Dunával, míg a másik címleten a Fuji hegy látható. A további bélyegeken az alföldi kamillavirágzat és a cseresznyefa-virágzás, a kalocsai népviselet és a kimonó, gulyásleves és szusi, valamint egy puli és egy akita kutya jelenik meg egymás mellett


Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó dokumentumok