Magyar Bélyegek 2020

A Magyar Posta 2020. évi alkalmi bélyegei a hagyományokhoz hűen ismételten jeles eseményekre, évfordulókra emlékeztetnek majd, és természetesen folytatódnak a gyűjtők által kedvelt sorozatok is.

Bélyeg 2020 kép

Jeles személyiségek születési évfordulója alkalmából a költő, hadvezér Zrínyi Miklós, a világhírű zeneszerző Ludwig van Beethoven és a lengyel származású Szent II. János Pál pápa kaptak helyet a jövő évi kibocsátási programban.

Születésének centenáriuma alkalmából a Jeles magyar előadóművészek sorozat a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, Zenthe Ferenc tiszteletére megjelenő bélyeggel bővül.

 

Kiemelkedő hazai évfordulók közül a Nemzeti Összetartozás Éve, a 150 éves Magyar Tűzoltóság és Magyar Tűzoltó Szövetség valamint a 150 éves Országos Meteorológiai Szolgálat tiszteletére készül bélyeg.

Nemzetközi vonatkozású évfordulók kapcsán bélyeg jelenik meg abból az alkalomból, hogy Magellán 500 éve érte el a Csendes-óceánt.1938 után 2020. szeptember 13-20. között ismét Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amely egy világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére, és célja Krisztus ünneplése az Oltáriszentségben.

Művészet témakörben a 2016-ban indított Viselettörténet kisívek sora újabb példánnyal bővül, valamint elkezdődik a magyar rockklasszikusok sorozat. Vallás témában folytatódik a magyar szentek és boldogok tematika. 2020-ban a szentéletű Erzsébetek kerülnek bélyegre: Árpád-házi Boldog Erzsébet özvegy, Árpád-házi Boldog Erzsébet szűz és Portugáliai Szent Erzsébet.

Közlekedés tematikában a 150 éves Budavári Siklót és a felújítás előtt álló, 50 éves Zugligeti Libegőt örökíti meg egy-egy bélyeg címlet.

A 93. Bélyegnap eseményei tiszteletére megjelenő bélyegeken a 150 éve született Helbing Ferenc neves magyar grafikus, bélyegtervező, festőművész és litográfus, az Iparművészeti Főiskola egykori rektora alkotásai közül kerül bemutatásra néhány. Ehhez kapcsolódóan immár hagyományosan kétcímletű bélyegsorozat, a szervezett hazai bélyeggyűjtés támogatására pedig feláras bélyegblokk kerül forgalomba.

Az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatását szolgáló feláras kisív jövőre az első magyar űrrepülés negyvenedik évfordulóját dolgozza fel. Az ifjúság számára folytatódik a magyarországi dinoszauruszok illetve őshüllők bemutatása, továbbá a 2019-ben Süsüt bemutató bélyegblokk után egy újabb kiadvánnyal is készülünk, amelynek középpontjában a tervek szerint egy másik klasszikus és közkedvelt magyar mesehős fog állni, akinek személye még meglepetés.

2020 a kínai horoszkópban a patkány éve, melyet – a már kialakult gyakorlat szerint ezúttal is – kétszer két bélyegképet tartalmazó kisív fog köszönteni. Flóra és fauna témában a 2020-as év természeti értékeiből jelenik meg egy válogatás.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kibocsátási program