ÁLLAMI KItüntetésben részesült a filatélia jeles képviselője

35 éves bélyegtervezői munkássága elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át 2022. augusztus 19-én Elekes Attila André.

2022_Elekes_Attila

Forrás: IM

A magyar bélyegtervező-művészetet gazdagító, nemzetközileg is elismert alkotómunkája, valamint hazánk filatéliai örökségének és a bélyeggyűjtés hagyományainak ápolását, illetve népszerűsítését szolgáló tevékenysége elismeréseként Magyarország köztársasági elnöke megbízásából, Varga Judit igazságügyi miniszerasszonytól az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Elekes Attila André, grafikusművész, fotográfus, a Nemzeti Bélyegmúzeum művészeti vezetője.

35 évnyi munkássága a magyar bélyegtervezésben átölel mintegy félezer megvalósult magyar bélyeg és zsűrizett bélyegtervet, díjjegyes levelezőlapot, emlékívet, carte maximumot.
A Nemzeti Bélyegmúzeum művészeti vezetőjeként elhivatott célja a fiatal nemzedékek tudásvágyának gyarapítása, a magyar bélyeg és a filatélia népszerűsítése.

Elekes Attila Andréval készült teljes interjúnk itt olvasható
(Forrás: Mi Postánk magazin 2022. 8. szám / Fotó: Imagine)