Ezüstöt ér a magyar bélyeg

Ötvennél is több bélyeg közül a második helyet érte el a Magyar Posta újdonsága a PostEurop tagországok körében meghirdetett EUROPA bélyegszépségverseny internetes közönségszavazásán.

Régi játékok kisív

Idén a Régi játékok témát dolgozták fel a tagországok. A Magyar Posta bélyegkisívén a Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely féltett kincsei közül látható néhány. A bélyegszépségversenyen az első címlet vett részt. A kisív kétféle bélyegképe közül az egyiken sárközi babák és a budapesti játékműhelyekből „Grabóka” fajátékok, masé lovas huszár és „Bergengócia favár” látható. A másik bélyegen matyóruhás fababák, kovácsolók légjáték, lovas kocsi és vásári játék juhásszal elnevezésű tárgyak szerepelnek. A keretrajzon a múzeum gyűjteményének további darabjai találhatók.
A rangos filatéliai megmérettetés hagyományosan két kategóriában hirdet győztest. A szakmai zsűri döntése szerint az Orosz Posta bélyege lett a legszebb, második a svéd, harmadik pedig Lettország bélyege lett.
Az internetes közönségszavazáson a török bélyegkisív érdemelte ki az első helyet, második lett a magyar bélyeg, s a harmadik helyet pedig a finnek szerezték meg.
Nem ez az első alkalom, amikor a magyar bélyeg sikeresen szerepelt az EUROPA bélyeg szépségversenyen: 2008-ban, 2009-ben és 2012-ben elhoztuk az első díjat, 2011-ben és 2013-ban pedig a második helyezést nyertük el.
A Magyar Posta korábbi években elért helyezései a PostEurop által meghirdetett EUROPA bélyegszépségversenyen:

2008 EUROPA bélyeg szépségversenyen I. helyezés EUROPA 2008: Levélírás
2009 EUROPA bélyeg szépségversenyen I. helyezés EUROPA 2009: Asztronómia - Csillagászat
2010 EUROPA bélyeg szépségversenyen I. helyezés EUROPA 2010: Gyermekkönyvek
2011 EUROPA bélyeg szépségversenyen II. helyezés EUROPA 2011: Erdők
2012 EUROPA bélyeg szépségversenyen I. helyezés EUROPA 2012: Látogatás
2013 EUROPA bélyeg szépségversenyen II. helyezés EUROPA 2013: Postai furgonok

A díjnyertes termék elérhető WEBSHOPUNKBAN is.

Köszönjük Mindenkinek, aki szavazatával a magyar bélyeget támogatta!