Bronz érem a magyar bélyegnek

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) évről évre bélyegkiállításra hívja a nemzeti postákat. Legutóbb Szingapúrban adódott lehetőség, ahol kategóriájában a Magyar Posta kiállítása anyagával bronz érmet nyert.

„Az érzékelhető üzenet” c. kiállítási anyag az elmúlt három évben megjelent magyar bélyegek segítségével arra vállalkozott, hogy felvázolja egy klasszikus szolgáltatás XXI. századi elvárásoknak megfelelő modernizálási folyamatát. Tette ezt olyan kiadások bemutatásával, amelyek tervezése és kivitelezése során a bélyeggyártásban szokatlan, innovatív technológiákat alkalmazott, melyek méltán vívtak ki mind magyar, mind pedig nemzetközi elismeréseket. A bélyegek tematikus egységekben történő egymás mellé helyezése bizonyítja a Magyar Posta elkötelezettségét a kulturális értékek közvetítése és a társadalmi felelősségvállalás terén egyaránt. A kiállítási anyag összeállításában szakmai segítséget a Bélyegmúzeum és a Philatelia Hungarica Kft. nyújtott a Magyar Posta számára.

Az UPU tagországok postái körében, immár tizenkettedik alkalommal megrendezett nemzetközi versenyosztályú kiállítás ezúttal a SINGAPORE2015 nemzetközi bélyegkiállítás keretében zajlott. Hivatalos végeredmény:

„A csoport” (évente kevesebb, mint 30 bélyeget kibocsátó postaigazgatások)
Arany érem: Szlovákia
Ezüst érem: Bosznia Hercegovina
Bronz érem: Vietnám

„B csoport” (évente mint 30-69 bélyeget kibocsátó postaigazgatások)
Arany érem: Fehéroroszország
Ezüst érem: Argentína
Bronz érem: Horvátország

„C csoport” (évente több, mint 70 bélyeget kibocsátó postaigazgatások)
Arany érem: Kína
Ezüst érem: Oroszország
Bronz érem: Magyarország

Bronz érem a magyar bélyegnek 2015

Hasonló nemzetközi bélyegkiállításon a Magyar Posta legutóbb 2013-ban vett részt, ahol második helyezést ért el. Az UPU tájékoztatása szerint legközelebb 2016-ban, a New York-i bélyegkiállítás keretében nyílik lehetőség a postaigazgatások számára, hogy versenyre keljenek és bélyegújdonságaikat bemutassák.