Támogatás a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásért

Két szervezetet támogat idén a Posta, akikkel a megváltozott munkaképességű munkavállalók eredményes foglalkoztatásáért működik együtt. A közös munkáról a partnereknek is pozitívak a tapasztalataik.

2023. szeptember 15.

Több éve működik szorosan együtt a Magyar Posta civil szervezetekkel a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása érdekében. Idén közülük két partnerszervezetet tud támogatni céljaik megvalósításban: a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségét és az AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesületet.

A partnerszervezetek meghatározó szerepet töltenek be a megváltozott munkakésségű munkatársak kiválasztásában, toborzásában és beillesztésében is, valamint a munkavállaló elhelyezkedését követően is aktív mentori támogatást nyújtanak. A kiválasztott munkavállalók így hosszútávon tudnak értékteremtő munkát végezni a vállalatnál.

A két partner az alábbiakban foglalta össze eddigi tapasztalatait a kooperáció kapcsán:

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a Magyar Posta Zrt. olyan munkáltató, aki megértette és komolyan veszi az autizmusból fakadó speciális akadálymentesítés fontosságát. Szoros együttműködés keretében szemléletformáló találkozókra tart igényt, a munkahelyi vezetők megfogadják szakmai tanácsainkat, értik a mentorainkkal való folyamatos kapcsolattartás fontosságát, élnek a lehetőséggel, hogy a sikeres munkáltatás érdekében rendszeresen konzultáljanak az autizmust illetően felkészült, tapasztalattal rendelkező szakembereinkkel. Ez az együttműködés tette lehetővé, hogy második éve országszerte sikerrel dolgoznak a Magyar Postánál autista munkavállalók.” Vadasné Tóth Mária – AURA Egyesület elnöke

Egy jó partneri kapcsolat alapja a bizalom, az őszinteség, egymás munkájának kölcsönös támogatása, érdekeinek figyelembevétele. A Magyar Postával mindez megvalósul – ezt bizonyítja többek között, hogy kiemelkedően magas a sikeres elhelyezések száma, és hogy a közös munka nem ér véget azzal, hogy jelöltjeink aláírják a munkaszerződésüket.A beillesztési folyamatoknak a Magyar Postánál kiemelt figyelmet szentelnek, mi pedig rendszeresen visszajelzéseket kapunk hallássérült ügyfeleinkkel kapcsolatban. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással, és a felvetődő nehézségeket igyekszünk közös erővel megoldani.” Habán Zsuzsanna - SINOSZ, szakmai vezető