Antarktisz-banner

Izgalmas állást szeretne? Postásokat keresnek az Antarktiszra,’ nyári munkára’.

Elvárás a jó fizikai felkészültség, a környezettudatosság és az, hogy úgy éljenek a szigeten, hogy a környezetre a legkisebb hatással legyenek. A sikeres pályázók novembertől márciusig lesznek a Gouldier-szigeten, a szamárpingvin-kolónia társaságában.

2022.április 20.

A Port Lockroy az első állandó brit bázis, amelyet az Antarktiszi-félszigeten létesítettek, és 1944 és 1962 között használtak. 2006 óta postaként és múzeumként működtetik.

A  nem mindennapi munkakörbe az Antarktisz Örökségi Központ több száz jelentkező közül választja ki a leginkább rátermetteket. A postások feladata a Port Lockroy-i bázis karbantartása (a történelmi épületek és műtárgyak megőrzése), a posta és ajándékbolt vezetése és nem utolsó sorban pingvinek számlálása.

A munkakör előnye, hogy a világ talán legcsodálatosabb sarkában zajlik a munka, köztük a frissen kikelt pingvinek számlálása. Mint minden álláslehetőség, ez is tartogat kihívásokat, például azt, hogy a pingvin kakit, azaz guanót is össze kell takarítani.

Figyelem! Jelentkezni április 25-éig lehet, a sikeres pályázóknak októberben egy egyhetes tréninget tartanak a szervezet központjában, Cambridge-ben, hogy aztán egy hónappal később elutazzanak a Déli-sarkra és ott is dolgozzanak 2023 márciusáig.

Forrás: estiujsag.hu